"Napoli se raspitivao za informacije o našem Norvežaninu"

Otkriva prvi čovjek Genka

"Napoli se raspitivao za informacije o našem Norvežaninu"

Predsjednik Genka Peter Croonen je potvrdio da se Napoli raspitivao za fudbalera njegovog kluba, Sandera Bergea.

Ovaj 21-godišnji defanzivni veznjak je odigrao odlično u prošlosedmičnom remiju (0:0) Genka i Napolija u Ligi prvaka i čini se da je tada i privukao pažnju čelnika italijanskog kluba.

"Napoli ima jako dobre direktore koji zaista cijene naše igrače i raspitivali su se za informacije o našem Norvežaninu, Sanderu Bergeu", izjavio je Croonen za Radio Kiss Kiss.

"Mislim da cifre koje se pominju u medijima, od 20 do 25 miliona eura, predstavljaju dobru procjenu", poručio je prvi čovjek belgijskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Genk je Bergea doveo u januaru 2017. godine iz Valerenge za oko dva miliona eura, a u budućnosti bi mogao dobro zaraditi od njegove prodaje.

Berge sa Genkom ima ugovor do 2021. godine, a osim Napolija već je zapao za oko i čelnicima Fiorentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti