Šok u Napulju: Spezia nakon preokreta pobijedila Napoli

To niko nije očekivao

Šok u Napulju: Spezia nakon preokreta pobijedila Napoli

E. Čaušević

Napoli je večeras doživio iznenađujući poraz na svom terenu protiv Spezije (1:2) u meču 16. kola Serije A.

Napoli je večeras na stadionu Diego Maradona bio apsolutni favorit, ali je Spezia nevjerovatnim preokretom uspjela da napravi najveće iznenađenje u ovom kolu.

U prvom poluvremenu domaći su imali nekoliko sjajnih prilika preko Fabiana Ruiza i Mattea Politana, ali golova nije bilo. Najbolju šansu propustio je Lorenzo Insigne u 37. minuti kada je snažno šutirao s desetak metara, ali golman Spezije to odlično brani.

Napoli je u drugom poluvremenu također dominirao, a zaprijetili su u 55. minuti kada je u šansi bio Petagna, no i ovaj put golman gostiju je uspio da spasi svoju mrežu.

Međutim, tri minuta kasnije nije bilo spasa za goste. U centru pažnje ponovo je bio Petagna koji je ovaj put sjajno pogodio za 1:0.

Činilo se tada da će Napoli doći do pobjede, ali je Spezia u nastavku meča sve šokirala. Gosti su poravnali u 68. minuti kada je s bijele tačke pogodio Nzola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do konačnog preokreta gosti su došli osam minuta prije kraja utakmice. Na odbijenu loptu natrčao je Pobega i pogodio za 1:2 i veliko slavlje igrača Spezije. Do kraja meča Napoli je pokušao doći barem do boda, ali nije uspio.

Napoli je ostao peti na tabeli sa 28 bodova, dok je Spezia sada na 16. poziciji sa 14 bodova.

Top Komentari

AmarSahi
Eto vam kazna za vaše igranje protiv Genoe, kluba koji nije imao pola kluba zbog korone, ali samo par dana kasnije niste htjeli ići na meč jer su vam se 2 igrača zarazila.
1 2
Bajernovac
majku jebli sebi zadnji sam kes stavio na Napoli ljudi zabise gol sa crvenim nema smisla,,
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi