Napoli nakon nove pobjede ima skoro pa nedostižnu prednost u odnosu na druge

Serija A

Napoli nakon nove pobjede ima skoro pa nedostižnu prednost u odnosu na druge

E. Škorić
Teme:

Matematički nije prvak, ali navijači Napolija mogu da počnu sa slavljem jer gotovo da je nemoguće da bilo ko sezonu u Seriji A završi sa većim brojem bodova od velikana sa juga Italije.

Napoli od 1990. godine čeka na Scudetto, ali ove sezone su tako moćni da ni čuda ne mogu pomoći ostalim velikanima da im pomrse račune na putu prema novoj tituli.

Napoli je danas pobijedio Empoli u gostima sa 2:0 i nastavio nevjerovatnu seriju. Napolitanci su u prvenstvu Italije posljednji put poraženi od Intera još u januaru i od tada imaju sedam uzastopnih pobjeda, a gol nisu primili na zadnjih pet utakmica, uključujući i gostovanje Eintracht Frankfurtu u osmini finala Lige prvaka.

Gosti iz Napulja poveli su autogolom Ismajlija u 17. minuti, a onda je Victor Osimhen u 28. minuti postavio konačnih 2:0. Nigerijskom napadaču to je bio 19. gol u Seriji A ove sezone i uvjerljivo je najbolji strijelac lige. Lautaro Martinez je drugi s 13 golova.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1629535514171670530[/twitter]

Iako kod Napolija u 67. minuti isključen Mario Rui zbog direktnog crvenog kartona, Empoli nije do kraja uspio da postigne makar utješni pogodak.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1629549422353821697[/twitter]

Napoli sada ima 65 bodova, čak 18 više od drugoplasiranog Intera, te 21 od trećeplasirane Rome i četvrtoplasiranog Milana. Inter može da se primakne na -15 ako dobije sutra Bolognu u gostima, ali stiče se dojam da je pitanje prvaka u Italiji odavno završena stvar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli svoju "ludu" seriju namjerava nastaviti protiv Lazija narednog vikenda, dok Empoliju predstoji gostovanje kod Monze.

Ekipa Luciana Spallettija nastoji da osvoji Scudetto, jako je blizu, ali želi i što dalje dogurati u Ligi prvaka. Trenutno su blizu četvrtfinale, a kako igraju, samo im je nebo granica ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi