Oglasio se kontroverzni De Laurentiis i srušio snove svim bogatim evropskim klubovima!
Dva najbolja igrača Napolija nisu na prodaju.

Ne da svoje igrače

Oglasio se kontroverzni De Laurentiis i srušio snove svim bogatim evropskim klubovima!

E. Ganibegović

Napoli ove sezone igra apsolutno sjajno. Ispali su iz kupa Italije, ali to im ne predstavlja ni najmanji problem s obzirom na to da će vrlo vjerovatno konačno osvojiti Seriju A, a na dobrom su putu i da izbore četvrtfinale Lige prvaka.

Ove sezone je Napoli apsolutni italijanski i evropski hit, te su trenutno u trci za dva velika trofeja. U jednoj od te dvije trke uvjerljivo vode.

Trenutno je Napoli lider Serije A sa 62 boda, čad 15 više od drugoplasiranog Intera i 15 kola do kraja je u sjajnoj poziciji da konačno osvoji ligu.

Također, Napolitanci su jednom nogom među osam najboljih u Ligi prvaka. Sinoć su s 0:2 slavili protiv Eintrachta u prvoj utakmici osmine finala uz crveni karton Kolo Muanija koji neće igrati u revanšu što je još jedan plus za italijanski tim.

Nosioci igre tima s juga Italije svakako da su nigerijski napadač Victor Osimhen i gruzijski veznjak Kvicha Kvaratskhelia kojeg navijači Napolija od milja zovu Kvaradona.

Mnogi evropski klubovi bacili su oko na njih dvojicu, ali čini se da od njihove prodaje na ljeto neće biti ništa, barem sudeći prema informacijama koje dolaze direktno iz Napolija.

Oglasi

Italijanski mediji prenose izjavu kontroverznog predsjednika Napolija, Aurelija De Laurentiisa, koji tvrdi kako njih dvojicu nema namjeru prodavati.

"Dobar sam u sklapanju ugovora, pa kad dođu kod mene, blokirani su, tako da neće biti teško zadržati ih ovdje. Međutim, nikad ne reci nikad. Ponekad postoje ponude koje se ne mogu odbiti, pa se nikad ne zna. Što se mene tiče, gledat ćemo ih još dugo kako sijaju ovde", rekao je De Laurentiis.

Khvicha Kvaratskhelia je u Napoli stigao ljetos iz Dinamo Batumija za deset miliona eura i ove sezone je na 25 utakmica postigao 12 golova i dodao 17 asistencija. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osimhen je u Napoli stigao 2020. godine iz Lillea za 75 miliona eura. Na 24 utakmice tekuće sezone je postigao 20 golova i dodao četiri asistencije. 

Definitivno će se ova dva igrača slaviti u Napulju ukoliko Napoli osvoji titulu prvaka Italije, prvu nakon 1990. godine. A šta bi tek bilo da osvoje i Ligu prvaka... 

Top Komentari

nakopitam
Mogu otici samo u Arabiju cija liga je trenutno po kvalitetu cetvrta u svijetu, odmah iza Spanske, Njemacke i Italijanske, a po gledanosti su vec prvi, kako na tribinama tako i na TV sirom svijeta. Dolaskom RONALDApostali su najpozeljnija liga na svijetu i san svakog fudbalera je da zaigra u Arabiji. Primjer je onaj mali iz argentine koji se sam mjesecima nudi ali nema srece.
1 2
nakopitam
@tarchi Makni te ljiljane i stavi kokardu ili saharu. Vise ce te cijeniti vlasnici ovog cetaljsko-ujkaskog portala.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi