Više nije tajna koga Ancolotti želi: Obožavam Chuckyja...
(Foto: EPA) "Ovaj tim još nije dao 100% od onoga što može. Fabian Ruiz nije pokazao sve, kao ni Arkadiusz Milik ili Piotr Zielinski."

Da li će Napoli ove zime dobiti neko veliko pojačanje?

Više nije tajna koga Ancolotti želi: Obožavam Chuckyja...

Šef stručnog štaba Napolija, slavni Carlo Ancelotti, je u posljednjem intervjuu za Corriere dello Sport govorio o nekoliko tema, uključujući potencijalne transfere svog kluba i važnost rotacije igrača.

Napoli se ove zime povezuje sa nekoliko igrača. Pa su tako, navodno, na meti kluba sa San Paola veznjak Cagliarija Nicolo Barella, Celtin Stanislav Lobotka i PSV-ov Hirving "Chucky" Lozano.

"Pregovarali smo za Lobotku još ljetos i riskirali da propustimo Fabiana Ruiza zbog njegove klauzule... Barella je dobar igrač, dok ja apsolutno božavam Chuckyja", prokomentarisao je Ancelotti igrače koji su na meti njegovog Napolija, pa dodao:

"Ipak, za sada sam zadovoljan svojom ekipom. Ovaj tim još nije dao 100% od onoga što može. Fabian Ruiz nije pokazao sve, kao ni Arkadiusz Milik ili Piotr Zielinski... Lorenzo Insigne je davao i više nego 100% sve do novembra, ali onda je uslijedio blagi pad forme".

Ancelotti je "naslijedio" ekipu koju je Maurizio Sarri rijetko mijenjao, ipak za razliku od današnjeg trenera Chelseaja, njemu nije strano rotiranje igrača i mijenjanje njihovim uloga.

"Imam dosta izbalansiran izbor igrača i uvijek pravim izmjene kako bi se svi osjećali dijelom našeg projekta. Takve stvari se isplate na duge staze... Na primjer, u Realu sam imao igrače poput Cristiana Ronalda, Karima Benzeme, Garetha Balea, Sergija Ramosa, Alonsa i Di Marije, tako da je postojala prevelike razlika između fudbalera koji su prvi izbor i onih ostalih", istakao je Ancelotti.

Barca i United su bili u priči, ali sada je Napoli krenuo po meksičku senzaciju

Iako iz PSV-a poručuju da neće prodati svog sjajnog Meksikanca ove zime, nedavno su stigle vijesti da je Napoli uputio ponudu za Hirvinga Lozana.

Lozano igra sjajno u dresu PSV-a od ljeta 2017. kada je i stigao u ovaj klub iz Pachuce, a minulog ljeta se u odličnom svjetlu pokazao i na Mundijalu u Rusiji.

Odmah su počele špekulacije da bi mogao preći u Barcelonu, a povezivao se i sa Manchester Unitedom.

Manchester United se i dalje dovodi u vezu sa potencijalnim transferom 23-godišnjeg krilnog fudbalera, ali je Napoli odlučio napraviti konkretan korak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Gazzetta dello Sport prenosi da je Napoli ponudio PSV-u 30 miliona eura i Amina Younesa za Hirvinga Lozana.

Iako se Younes nije naigrao u Napoliju, briljirao je u Ajaxu prije odlaska u Italiju, pa nema sumnje da će PSV dobro razmisliti o ovoj ponudi. Sada ostaje da se vidi da li će pomenuta ponuda biti dovoljna da Lozano karijeru nastavi u Italiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti