Napoli u drugom poluvremenu razbio Bolognu
Foto: EPA

Napolitanci i dalje stopostotni

Napoli u drugom poluvremenu razbio Bolognu

Teme:

Napoli je u posljednjoj utakmici današnjeg programa 3. kola Serije A kao gost savladao Bolognu sa 3:0 i tako ostao sa stopostotnim učinkom u ovoj sezoni.

Bologna se dobro držala u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 0:0, ali je u nastavku utakmica tim Maurizija Sarrija ubacio u brzinu više.

Na prvi gol se čekalo do 66. minute, kada je Callejon pogodio za 1:0. Pitanje pobjednika u ovom duelu riješio je Mertens golom u 83. minuti, da bi pet minuta kasnije Zielinski zabio za konačnih 3:0.

Napoli se ovom pobjedom pridružio Juventusu i Interu na čelu tabele i još jednom istakao svoju kandidaturu za najviši plasman u ovoj sezoni, dok Bologna ostaje na devetom mjestu sa četiri osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napolitance u narednih sedam dana očekuju dvije utakmice, od kojih jedna u Ligi prvaka. Prvo će 13. septembra gostovati Šahtaru, dok će u narednom kolu Serije A (17.9.) dočekati Benevento, gdje bi sve osim ubjedljive pobjede bilo veliko iznenađenje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi