Bakayoko u 90. minuti srušio Udinese, Lazio bez problema protiv Parme

Mečevi 17. kola Serije A

Bakayoko u 90. minuti srušio Udinese, Lazio bez problema protiv Parme

E. Čaušević

Fudbaleri Lazija danas su u gostima pobijedili Parmu sa 2:0 u meču 17. kola Serije A, dok je Napoli u samim finišu došao do pobjede u Udinama.

Lazio je uspio da dođe do nova tri boda i tako iskoristi lošu formu u kojoj se Parma nalazi u posljednje vrijeme.

Gosti iz Rima do prednosti su stigli u 55. minuti kada je Luis Alberto pogodio nakon asistencije Lazzarija. Sve je gotovo u ovom meču bilo desetak minuta kasnije, a konačnih 2:0 postavio je Caicedo.

Lazio je s ovom pobjedom stigao na osmo mjesto sa 28 bodova, dok je Parma predzadnja sa 12 bodova iz 17 mečeva.

U istom terminu u Udinama su igrali Udinese i Napoli. Napolitanci su bili na korak od novog kiksa, ali su u 90. minuti uspjeli da dođu do gola i pobjede od 2:1.

Napoli je poveo u 15. minuti kada je s bijele tačke pogodio Insigne, ali samo desetak minuta kasnije Lasagna vraća stvari na početak i pogađa za 1:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Udinese je u drugom dijelu imao nekoliko velikih šansi za preokret, ali ih nisu iskoristili. Kazna je došla u najgorem trenutku za njih i to u 90. minuti. Nakon centaršuta iz prekida lopta stiže do Bakayoka koji sjajno glavom pogađa za 2:1 i donosi pobjedu Napoliju.

Napoli je sada peti i ima 31 bod, dok je Udinese na 13. pozciji sa 16 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi