Napoli zainteresovan za De Roona
Foto: EPA

Vraća se u Italiju nakon jedne sezone u Premier ligi?

Napoli zainteresovan za De Roona

Teme:

Middlesbrough je u velikoj opasnosti od ispadanja iz Premier lige, a upravo bi se zbog toga De Roon već mogao vratiti u Italiju.

Ovaj igrač veznog reda je u Middlesborugh stigao prošlog ljeta iz Atalante. Engleska ekipa je tada za njegov transfer izdvojila 12 miliona funti, a Holanđanin je pružao dosta dobre partije, zaradivši mjesto i u nacionalnoj selekciji.

Ali kako se čini da je Middlesbrough već jednom nogom u Championshipu, razumljivo je da igrači nisu previše sretni što će u sljedećoj sezoni igrati u drugom rangu engleskog fudbala.

Prema glasinama za ovog odličnog fudbalera su zainteresovani Milan i Fiorentina, ali se kao najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje spominje Napoli. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čini se da će njegova sljedeća destinacija, zaista, biti Italija. De Roon je među najplaćenijim igračima Boroa, a za pretpostaviti je da bi ovaj klub značajno srezao budžet ukoliko bi ispao u Championship

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi