Nastavljena rezultatska kriza Čelika, bod iz Zenice nosi TOŠK
Otvoren meč u Zenici završen je bez pobjednika, što je na kraju i najrealniji ishod meča

Zeničani pet utakmica bez pobjede

Nastavljena rezultatska kriza Čelika, bod iz Zenice nosi TOŠK

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U utakmici 9. kola Prve lige FBiH ekipa Čelika je na Bilinom Polju dočekala ekipu TOŠK iz Tešnja. Pred oko 2.000 gledalaca u veoma važnoj utakmici za obe ekipe na kraju je završeno 1:1, što je i najrealniji ishod meča.

U prvom poluvremenu se igrala dosta mirna utakmica, i igra je bila većinom na sredini terena. Ekipa Čelika je dominirala u posjedu, ali nije stvarala konkretne šanse. Na prvi šut na utakmici čekalo se do 16. minuta kada je Vardo šutirao sa nekih 25 metara, ali pravo u golmana Selimovića. Gosti su prvi put zaprijetili u 32. minuti i uputili svoj prvi udarac, gdje je nakon kontra napada sa strane prošao Dizdarević, ali dobro postavljeni Durmo brani. U 36. minuti je opet nakon izgubljene lopte ekipe Čelika na sredini terena prošao kontranapad po desnoj strani, a odličan udarac Dizdarevića još bolje brani Durmo i šalje loptu u korner. U 42. minuti Čelik je imao sjajnu šansu kada je Bajramović šutirao sa lijeve strane, ali spreman na udarac je bio golman Selimović. U finišu prvog dijela povrijedio se i ponajbolji igrač Čelika ove sezone, veznjak Harun Vardo, kojeg je na terenu zamijenio Mahir Mehić.Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0 čime sigurno nisu mogli biti zadovoljni u domaćem timu.

Na početku drugog dijela umjesto Hrelje i Durmiša u igru su ušli Karalić i Šarić. U 47. minuti velika šansa za domaće, Tabaković je ubacio, lopta dolazi do Mehića koji sa 10-tak metara šutira i pogađa desnu stativa gola gostiju. U 52. minuti sjajan slobodnjak Anesa Mašića sa oko 25 metara, ali lopta odlazi malo pored desne stative. U 61. minuti domaći trener poslao je stopera Isakovića u sami špic napada zajedno sa Mašićem kako bi pokušali probiti bedem ispred gola gostiju. Ništa se nije događalo na terenu do 77. minute kada je nakon neopreznog starta domaće odbrane, Dizdarević doživio povredu, te je iznesen na nosilima. U 80. minuti Karalić u dobroj poziciji, ali je puno oklijevao i njegov šut je završio u bloku. Ista prilika za goste u 82. minuti Sejmenović je oklijevao u izglednoj situaciji, te je domaća odbrana intervenisala i otklonila opasnost ispred svog gola. Veliku šansu u 87. minuti propušta Isaković, koji sa sedam metara šutira iznad gola. U 94. minuti Čelik dolazi do gola, a strijelac je bio Anes Mašić. U 97. minuti nakon kornera gosti pogađaju preko Hankića i na kraju je meč okončan bez pobjednika 1:1.

NK Čelik-NK TOŠK 1:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Čelik: Durmo, Isaković, Bajramović, Smajić, Sivac, Vardo, Žuna, Tabaković, Durmiš, Hrelja i Mašić. Trener: Armin Duvnjak.

NK TOŠK: Selimović, Kurdić, Spahić, Baltić, Obradov, Tabak, Duraković, Čabrić, Sejmenović, Dizdarević i Nuhanović. Trener: Muamer Salibašić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1687016614
San svakog zenicanina je Premier liga,da se razumijemo nemamo ni kapacitet ni ambiciju ići nigdje iznad,plan je stabilizacija kluba i godina dana ‘probnog’ u rangu iznad u odnosu na prethodnu godinu,ovoj djeci treba podrška i ništa vise,a klub svakako rapidno raste…
1 0
Drakula
Nema celik kapaciteta za premijer ligu naredni 5 do 10 godina.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi