Duvnjak: Imamo punu podršku Uprave kluba i vjerujemo sutra u pobjedu protiv TOŠK-a
Zeničani vjeruju da će se u sutrašnjoj utakmici vratiti na pobjednički kolosijek

Deblokada računa kluba naredne sedmice

Duvnjak: Imamo punu podršku Uprave kluba i vjerujemo sutra u pobjedu protiv TOŠK-a

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 9.kola 1.lige FBiH na Bilinom polju od 18 sati dočekati ekipu TOŠK-a iz Tešnja. Zeničani u ovaj meč ulaze pod imperativom pobjede, nakon što su bez pobjede u posljednja četiri meča, dok je ekipa iz Tešnja veoma loše otvorila sezonu, te su na 14 mjestu sa sedam bodova na svome kontu.

Danas je uoči sutrašnje utakmice na stadionu Bilino polje održana i press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili ispred kluba Maid Redžić, šef struke Armin Duvnjak i kapiten Aladin Isaković.

Nešto više informacija oko procesa deblokade računa i utakmice protiv Zrinjskog kazao je Maid Redžić ispred zeničkog kluba.

„Više puta smo izvijestili navijače da smo pri kraju deblokiranja računa, sada imamo još dvije blokade koje nisu administrativno riješene od ukupno 50, sve je isplaćeno, ali proces se odužio zbog arhiviranja predmeta. Urgirano je na Sudu i kroz par dana se očekuje konačna blokada. Predali smo i dokumentaciju da se prijavimo za Javni poziv za dodjelu sredstava od ZDK. Još nije utvrđen termin, klub je u kontaktu sa N/FSBiHi Zrinjskim, vjerovatno će se sve znati u narednoj sedmici oko termina utakmice" kazao je Redžić.

Šef stručnog štaba Armin Duvnjak svjestan je da nisu u proteklih par utakmica postizali rezultate koje su očekivali, ali nadaju se da će sutra od prve do zadnje minute biti na visokom nivou. Dotakao se i izmjena u ekipi, te statusa Karića i Salčinovića.

„Svakako da naši ciljevi su sami vrh tabele i toga se ne odričemo i nismo daleko od vrha tabele. Želimo da mlade igrače potaknem da imaju još prostora za napredak, vršimo detaljne analize koje nas stvari koče u igri i mislim da se svi trebamo potruditi da ispravimo naše probleme i greške. U svakom slučaju naš saldo koji imamo jedan poraz pet neriješenih i dvije pobjede nije nešto što smo priželjkivali, ali mislim da smo spremni za mnogo veće stvari. Vjerujem da ćemo se podizati iz utakmice u utakmicu. Znam da imamo kvalitete za mnogo više i da ovi momci nisu zaboravili igrati. Nadam se da se od sutra vraćamo na pobjednički kolosijek. Protiv TOŠK-a je imperativ tri boda i to nas jedino interesuje.Bit će promjena u ekipi sigurno, nekoliko igrača će dobiti šansu u sutrašnjoj utakmici. Volio bih da bas pet posto onih stvari koje smo analizirali u posljednje vrijeme popravimo u igri. U narednim utakmicama očekujemo Karića i Salčinovića očekujemo da budu u konkurenciji za tim, potrebni su nam i jedan i drugi i vjerujem uskoro da će biti od velike pomoći.

Imali smo i sastanak u klubu, Upravni odbor je dao podršku stručnom štabu i glavni cilj je da zadovoljimo našu vjernu publiku i navijače koji nas prate na svakom meču i koji zaslužuju bolje igre. Greške se dešavaju svima koji u ovo idu srcem, tako da očekujem da ćemo u narednom periodu biti znatno pametniji i ozbiljniji, a veoma mi je drago što imamo veliku podršku rukovodstva kluba koji nam se nikada nisu petljali u rad i imamo slobodu u našem poslu ", kazao je Duvnjak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kapiten Aladin Isaković nakon povrede Kenana Horića komanduje odbranom zeničkog kluba, a povremeno se u toku utakmice zna preseliti i u sami vrh napada, što se ispostavilo kao dobar potez na utakmicama protiv Radnika i Tomislava.

WNismo zadovoljni trenutnim plasmanom, trebamo biti mnogo bolji, ali me raduje da smo se vraćali u posljednje dvije utakmice i da ovaj tim ima karakter. Mislim da svi trebamo biti strpljivi s mladim igračima jer ova liga je mnogo jača od prethodne lige. Mislim da je teže igrati ovu ligu nego i Premijer ligu, treba strpljenja i vjerujem u mlade igrače da će pokazati svoje kvalitete. Ne sumnjam sutra u tri boda protiv TOŠK-a. Uvijek sam tu za klub, bez obzira na kojoj poziciji igram, iako bih volio da me nekad šef gurne više u sami špic napada", kazao je Isaković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
celice nis ti za ranga vise tosk tije mjera slaba tije vjera
2 2
Convict
Konjino obri ga
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi