Strika nakon osam godina  napustio TOŠK, večeras stiže novi trener?

Salibašić se vraća u bh. nogomet

Strika nakon osam godina napustio TOŠK, večeras stiže novi trener?

Samir Mlaćo

NK TOŠK je nedavno ostao bez šefa struke nakon raskida saradnje sa Elvedinoom Beganovićem.

NK TOŠK je nedavno ostao bez šefa struke nakon raskida saradnje sa Elvedinoom Beganovićem.

Klub iz Tešnja je u potrazi sa novim trenerom, a ekipu je za vikend u pobjedi nad FK Gornji Rahić sa čak 4:0 vodio trener Harun Strika.

Strika je inače trener u stručnom štabu, ali sada nakon osam godina napušta ovaj klub.

Potvrdio je to za SportSport.ba i istakao da NK TOŠK želi sve najbolje kao i njegovi navijačima, te da je to bila njegova odluka.

Okrenut će se novim izazovima i potrebna mu je određena pauza.

Oglasi

Nakon toga ćemo ga vjerovatno ponovo gledati pokraj klupe, a treba istaći da je u Tešnju dobio brojne pohvale i svi za njega imaju samo riječi hvale.

Istovremeno, NK TOŠK je blizu imenovanja novog šefa struke.

Pregovori će večeras biti obavljeni sa ambicioznim Muamerom Salibašićem.

Salibašić je je do sada kao trener radio kao pomoćni trener u FC Sarawak, te glavni trener u FK Seona, FK Bosna Mionica i KDH Global FC Kuala Lumpur. Vlasnik je UEFA A trenerske licence.

Sada se vraća u našu zemlju i novi izazov ga očekuje u Tešnju, ukoliko naravno večeras sve protekle po planu.

Salibašić iza sebe ima bogatu igračku karijeru. U našoj zemlji nastupao je za Gradinu, Željezničar, Čelik, Orašje, Zvijezdu Gradačac, Podgrmeč, a okušao se i u Turskoj, Maleziji, Švedskoj, Češkoj...

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U malezijskom Sarawaku je ostavio veliki trag, pružao nevjerovatne partije, redovno tresao protivničke mreže i bio ljubimac navijača. Potvrđuju to i brojni video klipovi kao potvrda brojnih majstorija iz Malezije.

TOŠK će prema svemu sudeći voditi već za vikend i to protiv NK Čelik u Zenici u subotu od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi