Navijač pretučen u bolnici, supruga u suzama ispričala grozotu: "Došli su da nas..."

Ovu noć će po lošem pamtiti

Navijač pretučen u bolnici, supruga u suzama ispričala grozotu: "Došli su da nas..."

E. Škorić

Athletic Bilbao sinoć je izborio finale Kupa kralja nakon što je u uzvratnoj utakmici polufinala deklasirao Atletico Madrid s 3:0. S ukupnih 4:0 Baski su se našli u finalu i za trofej će se boriti s Mallorcom.

Uživali su navijači Athletica u igri svog tima i velikoj pobjedi. Dugo se slavilo, ali nažalost, mnogi će ovu noć po lošem da pamte zbog nasilnog događaja koji se dogodio prije početka utakmice.

Prema Marci, oko 60 ljudi iz Bilbaa napalo je neke navijače Atletica koji su bili u baru. Jedan od navijača Atletica završio je u bolnici nakon što je grupa baskijskih navijača ušla u lokal u kojem su njihovi rivali jeli i pili. Navijač je zadobio udarac u predjelu glave i dvije teške povrede, od kojih jednu na licu.

Nekoliko sati kasnije oglasila se supruga nastradalog navijača i progovorila o nemilom događaju.

"Dok smo čekali hitnu pomoć, vratili su se navijači Bilbaa i započeli novu svađu. Čak su i udarili djevojku koja je izašla pušiti. Moj muž misli da mu je vilica slomljena.

Oglasi

Ne razumijemo. Zvali smo da smo u jednom baru, da smo preopterećeni, da su došli pobiti sve nas koji smo ovdje, ali niko nije intervenisao”, rekla je Ana, supruga povrijeđenog madridskog navijača, prenosi Marca.

Autonomna policija Baskije, Ertzaintza, privela je jednu osobu pod optužbom za javni nered i napad na policajce, a četiri su policajca povrijeđena.

Izvori iz baskijskog sigurnosnog odjela izvijestili su da su pripadnici javnog reda i mira zadobili razne modrice kao posljedicu bacanja staklenih predmeta.

Zbog svega mnogi gledatelji nisu ušli na vrijeme na stadion, dok se i autobus sa igračima Athletic Bilbaa jedva probio do stadiona San Mames.

Zbog ukazivanja pomoći jednom od gledatelja drugo poluvrijeme je kasnilo desetak minuta, a kad je stiglo zeleno svjetlo susret je nastavljen.

Oko 50.000 navijača Athletica se pobrinulo za zaista fenomenalnu i nezaboravnu atmosferu, ali nažalost nije moglo sve proteći bez ružnih scena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi