Navijače velikog njemačkog kluba dovodio je do ludila, a danas prodaje seksi igračke

Uživa u novom poslu

Navijače velikog njemačkog kluba dovodio je do ludila, a danas prodaje seksi igračke

O. Lekić

Utakmice HSV-a i St.Paulija u Njemačkoj su uvijek privlačile mnogo pažnje, a navijači oba kluba sasvim sigurno se sjećaju derbija iz 2011. godine.

Slavio je St. Pauli rezultatom 1:0 i to prvi put nakon 1977. godine, a jedan od junaka derbija bio je golman pobjedničkog tima Benedikt Pliquett.

Osim što je fenomenalno branio na ovom derbiju, pomenuti golman se istakao i provociranjem protivničkih igrača i navijača.

Devet godina kasnije, mnogo toga se promijenilo u životu nekadašnjeg golmana St.Paulija.

"Zatvorio sam fudbalsku knjigu, a otvorio jednu novu", rekao je Benedikt Pliquett za njemačke medije pa dodao: "Što se tiče moje lične slobode, mogu reći da sam danas mnogo sretniji. Slobodan sam i ne moram da pazim na neke stvari na koje sam morao paziti tokom profesionalne fudbalske karijere".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

A, ono čime se danas bavi nema nikakvih dodirnih tačaka sa fudbalom. Naime, nekadašnji golman St Paulija rukovodi da 23 seksualne radnje u kojima ima isto toliko uposlenih, no zbog korona virusa trenutno su svi na kratkom odmoru.

"U oktobru prošle godine ušao sam kao vodeći partner u lanac trgovina seksualnim igračkama. Mogu vam reći da je to posao koji me čini sretnim", izjavio je Pliquett koji namjerava ispred radnji postaviti šalter kako bi i u ovom vremenu mušterije učinio sretnim.

Osim za St.Pauli u karijeri je branio i za Lubeck i austrijski Sturm.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi