Novi igrači izabrali brojeve, Hadžibegić izbjegao situaciju u koju se doveo u martu

Zmajevi spremni za Portugal

Novi igrači izabrali brojeve, Hadžibegić izbjegao situaciju u koju se doveo u martu

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u večerašnji duel s Portugalom ulazi s tri debitanta koji su odabrali brojeve koje će nositi, a selektor Faruk Hadžibegić nije se doveo u neugodnu situaciju koju je imao u martu mjesecu.

Večeras od 20:45 sati po centralnoevropskom vremenu fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igra meč 3. kola kvalifikacija za EURO na gostovanju kod Portugala.

Za ovu, ali i utakmicu za tri dana u Zenici protiv Luksemburga, selektor Faruk Hadžibegić računa na tri momka koja su po prvi put tu, a to su defanzivac Adrian Leon Barišić (Osijek), veznjak Dal Varešanović (Sarajevo) i napadač Said Hamulić (Toulouse).

Na stranici UEFA-e objavljen je zapisnik za večerašnju utakmicu, pa je poznato i koje su brojeve ovi igrači odabrali. Barišić će nositi broj 3 na dresu, Varešanović 19, a Hamulić 23.

Selektor Faruk Hadžibegić vješto je izbjegao da se dovede u situaciju u kojoj je bio u martu kada je imao na raspolaganju 24 igrača, pa je morao jednog prekrižiti, jer može prijaviti jednog manje.

Oglasi

Protiv Islanda tada je prekrižio Miroslava Stevanovića što je izazvalo buru negodovanja u javnosti, dok protiv Slovačke tri dana kasnije nije bio prijavljen Jasmin Mešanović.

Ovoga puta tu je tačan broj igrača, njih 23, te su svi prijavljni za večerašnju utakmicu i za nadati se da neće doći do nekih povreda, te da će svi spremno dočekati i Luksemburg u Zenici. 

Podsjetimo, naša reprezentacija kasno sinoć stigla je u Lisabon i u glavnom gradu nije odradila zvanični trening, zbog toga što je let za ovaj grad kasnio sedam i po sati. 

Igrači koji su prijavljeni za Portugal - BiH

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli) i Kenan Pirić (AEK Larnaca);

Odbrana: Amar Dedić (Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm), Adrian Leon Barišić (Osijek), Siniša Saničanin (Partizan), Sead Kolašinac (Marseille), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca);

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Benjamin Tahirović (Roma), Miralem Pjanić (Al Sharjah), Sanjin Prcić (Strasbourg), Gojko Cimirot (Standard), Dal Varešanović (Sarajevo), Miroslav Stevanović (Servette);

Napad: Edin Džeko (Inter), Said Hamulić (Toulouse), Kenan Kodro (Fehervar), Smail Prevljak (Eupen), Luka Menalo (Dinamo Zagreb) i Nemanja Bilbija (Zrinjski).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi