Teška noć je iza Zmajeva: Promijenjen plan na dan odigravanja utakmice

Ništa od šetnje Lisabonom

Teška noć je iza Zmajeva: Promijenjen plan na dan odigravanja utakmice

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine susrela se s brojnim poteškoćama pred večerašnju utakmicu protiv Portugala, a promijene su i redovne aktivnosti pred utakmicu protiv Evropskog prvaka iz 2016. godine.

U okviru trećeg kola kvalifikacija za EURO, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će od 20:45 po centralnoevropskom vremenu početi utakmicu protiv domaćeg Portugala.

Na tlo ove države na zapadu Evrope Zmajevi su stigli nakon niza turbulencija. Čarter let iz Sarajeva bio je zakazan za jučer u 12:40, no pomjeren je zbog tehničkog kvara na avionu.

Optimistične prognoze govorile su kako će naši reprezentativci poletjeti oko 14 sati, no to se nije dogodilo i morali su ostati u Sarajevu do 20 sati kada su konačno poletjeli prema Lisabonu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, delegacija N/FSBiH i grupa navijača sinoć su oko ponoći sletjeli u najzapadniju evropsku prijestolnicu, a nakon turbulentne noći promijenjen je i plan za današnji dan.

Oglasi

Naime, praksa naše selekcije je da na dan utakmice na svakom gostovanju prošeta gradom u kojem igra, ali to danas neće biti slučaj i od šetnje Lisabonom nema ništa.

Odlučeno je da se odradi lakši trening aktivacije u sali hotela u kojem su smješteni, te da na taj način što spremniji pokušaju dočekati večerašnji težak ispit. 

Podsjetimo, naša reprezentacija nije trenirala u Lisabonu niti je imala press konferenciju kako je bilo planirano, nego je odradila trening na stadionu Grbavica jučer od 16 sati. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U našoj grupi, osim utakmice Portugala i Bosne i Hercegovine, danas se igraju još dvije utakmice. Od 15 sati Luksemburg će biti domaćin Lihtenštajnu, dok će od 20:45 Island ugostiti Slovačku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi