Navijači Genka proživljavali horor u Napulju: Napadnuti smo čekićima i sjekirama...

Nestvarne scene

Navijači Genka proživljavali horor u Napulju: Napadnuti smo čekićima i sjekirama...

M. Šljivak

Navijači belgijskog Genka neće po dobrom pamtiti gostovanje njihovog tima u Napulju.

Mnogi od 1200 navijača belgijskog tima, koliko ih je putovalo u Italiju, bili su izloženi napadima navijača Napolija i to zaista žestokom.

Za njih je put u Italiju bio kao iz horora, a o tome svjedoči jedan od navijača Genka.

"Jurili su nas skuterima nekoliko puta u ponedjeljak navečer. Napali su nas čekićima i sjekirama. Šteta je što smo bacili novac na ovo putovanje".

Drugi također svjedoči napadima...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Prijatelja su mi zgrabili na putu ka stadionu i napali su ga kacigom. Autobusi su napadnuti po ulasku na stadion, jedan prozor se rasuo ispred mene. Ovo nismo očekivali. Nadam se da će UEFA pokrenuti određene akcije zbog ovih dešavanja", jasna je poruka navijača Genka.

Genk je poražen sa 4:0 i oprostio se od učešća u Ligi prvaka ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi