Napoli već ima novog trenera, čeka se potvrda
EPA

Nakon što je smijenjen Anceloti

Napoli već ima novog trenera, čeka se potvrda

Napoli je otpustio trenera nakon što je prošao u playoff Lige šampiona.

Posljednje sedmice bile su iznimno turbulentne za ovaj italijanski tim, a pisanja da će iskusni Carlo Ancelotti dobiti otkaz obistila su se nakon sinoćnje uvjerljive pobjede nad Genkom (4:0).

Vijest da je Ancelotti bivši iz Napolija su potvrdili nedugo po završetku utakmice, a za novim strategom pod Vezuvom, čini se, neće tragati dugo.

Mediji u Italiji, uključujući i ugledni Sky Sport, tvrde kako će na Ancelottijevo mjesto doći legendarni fudbaler Milana Gennaro Gattuso koji bi danas do podne trebao zvanično biti imenovan.

Gattuso je navodno s Napolijem dogovorio ugovor do juna 2021. godine, prema kojem bi u sljedećih šest mjeseci trebao zaraditi 1,5 miliona eura, dok bi nakon toga njegova plaća iznosila 3 miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U proteklom periodu Gattusovo ime se dovodilo u vezu s nekoliko klubova, uključujući Fiorentinu, Genovu i Sampodriju, ali svaku od ponuda je odbio čekajući onu pravu.

Ranije je, podsjetimo, trenirao Milan, Palermo, Sion, Pisu i OFI Kretu.

Promo

Top Komentari

Chupy
Gattuso kao trener moze Angelotiu hladiti jaja kad je sparina, znaci puhati u njih. To je isto kao da se poredi Golf 2 i Golf 7.
3 0
VelaHavle
Ancelotti je smijesan trener... zivi bili pa vidjeli, evo sad ce preuzeti Arsenal.. bit ce gori od emerya
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi