Fanatizam bez granica: Komade trave trpali u kese i nosili kući

Navijači Napolija u akciji

Fanatizam bez granica: Komade trave trpali u kese i nosili kući

Edmir Škorić
Teme:

Jedan bod u Udinama bio je Napoliju dovoljan da osvoji treći naslov prvaka Italije.

Napoli je prije nekoliko dana neočekivano kod kuće propustio prvu meč loptu, kada je odigrao 1:1 sa Salernitanom, ali je u Udinama s istim rezultatom sinoć proslavio prvi naslov prvaka Italije od 1990. godine.

Nakon što je sviran kraj meča u Udinama, krenulo je veliko slavlje navijača gostiju koji su bili na stadionu, a neki od njih su iskoristili priliku koji su uzimali komade trave sa terena stadiona Udinesea, potom pakovali u kese kako bi ponijeli kući da imaju za uspomenu.

U Napulju kao i u bilo kojem drugom italijanskom gradu nogomet je poput vjere, ali čini se da ponekad prelaze sve granice...

@buzzspor

Napoli taraftarı; şampiyonluk anısı olarak sahadaki çimi aldı. 🙂 #fans #napoli #celebration 📹cr: tw/MenInblazers

♬ Ty for using sound - Memo

Inače, osim u Udinama, slavilo se tokom i nakon utakmice i u Napulju. Organizovano je zajedničko praćenje utakmice na stadionu "Diego Armando Maradona" i na tribinama je bilo preko 50.000 navijača ovog kluba.

Oglasi

Scene slavlja sa juga Italije koje dolaze su nevjerovatne ali ništa manje se nije ni očekivalo ako se uzme u obzir koliko se dugo čekala ova titula i koliko su "bolesni" za nogometom i svojim klubom stanovnici ovog dijela Italije.

Diego Armando Maradona je simbol i heroj u Napulju, a sada je došla nova trofejna generacija koja je ispričala jednu prelijepu priču.

Uz tri titule prvaka, klub ima šest trofeja u Kupu Italije, posljednji u sezoni 2019/20, a dva puta je osvajao Superkup Italije.

Često su Napolitanci bili u sjeni velikana kao što su Juventus, Milan i Inter, ali sada je došlo njihovih pet minuta i treba da uživaju dok god traje.

Kako je sam trener Luciano Spalletti kazao - ovaj talentovani tim može puno i pokušat će i naredne sezone da osvoji naslov, iako će to sada biti još teže, posebno ako neki od ključnih igrača odu tokom ljeta. S obzirom na to kakve su partije pružili, to je izvjesno i realno.

@buzzspor

Napoli'de mükemmel şampiyonluk kutlaması 🔥🔥🔥 #champion #seriea #celebration 📹cr: tw/mferraglioni

♬ orijinal ses - buzzspor
Potražite više informacija na temu Serie A:

@buzzspor

Napoli alev alev 🔥🔥 #champion #celebration 📹cr: tw/tackleduro

♬ orijinal ses - buzzspor
@buzzspor

Napoli taraftarı 👀 #champion #seriea

♬ -

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi