Navijači okupirali stadion u Njemačkoj: "Ako voli klub, neka ga ostavi na miru"

U Schalkeu ne mogu više da trpe loše rezultate

Navijači okupirali stadion u Njemačkoj: "Ako voli klub, neka ga ostavi na miru"

E. Škorić

Oko 1000 navijača danas se okupilo oko Veltins-Arene u Gelsenkirchenu kako bi protestvovali protiv uprave Schalkea.

Od 17. januara ove godine Schalke nije nikoga pobijedio, a sezonu je završio današnjim teškim porazom u Freiburgu (4:0).

Sreća ovog tima je jedino to što je na početku sezone sakupio dovoljno bodova, pa je uspio da se spasi ispadanja, ali navijači su sve bjesniji zbog dešavanja i očajnih rezultata. Stoga su danas, njih oko 1000, okupirali Veltins Arenu u znak protesta.

Njemački Kicker navodi da su navijači poštovali sve mjere socijalne distance zbog pandemije koronavirusa, ali da su transparentima i povicima jasno poručili šta misle o trenutnoj upravi Schalkea.

Kao najvećeg krivca za propast Schalkea navijači vide predsjednika nadzornog odbora Clemensa Tonniesa (64) i upravo njegovo ime je danas bilo najčešće spominjano.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ako voli klub, neka onda ode i neka ga ostavai na miru", poruka je pristalica tima iz Gelsenkirchena. Jedina im je utjeha što je sezona danas napokon i završena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi