Navijači Rome izabrali tim decenije: Miralem Pjanić će biti posebno iznenađen

Džeko očekivano u vrhu napada

Navijači Rome izabrali tim decenije: Miralem Pjanić će biti posebno iznenađen

E. Čaušević

Navijači Rome 2019. godinu završili su izborom najboljeg tima u protekloj deceniji rimskog kluba.

Roma je pojedinačno vodila ankete za svaku poziciju u timu decenije, a na kraju su navijači bili ti koji su izabrali najboljih 11. Ono što je zanimljivo jeste da se u timu decenije nalaze i dvojica bh. reprezentativaca Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Džeko je u Romu stigao na ljeto 2015. godine i za kratko vrijeme je postao lider ovog tima. Bh. napadač je ubjedljivo slavio u izboru za napadača pored Luce Tonija, Marca Borriella i Mirka Vučinića jer je dobio 81.6% glasova.

No, iznenenađenje za italijanske medije bila je činjenica da je mjesto u timu decenije dobio i Miralem Pjanić zbog načina na koji je napustio Rim na ljeto 2016. godine.

Pjanić je u Romi igrao pet sezona i ostavio je dubok trag, ali su mu navijači itekako zamjerili što je 2016. godine prešao u Juventus. Ipak, i pored toga Pjanić je zasluženo dobio mjesto u timu decenije sa 48.4% glasova. Iza sebe ostavio je Lorenza Pellegrinija, Kevina Strootmana i Rodriga Taddeija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U timu decenije Rome nalaze se: Alisson, Florenzi, Manolas, Marquinhos, Kolarov, De Rossi, Nainggolan, Pjanić, Salah, Totti, Džeko.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malilav22
Roma da nije zadnji 5 godina prodala svoje najbolje igrace ni Liverpool nebi im bio ravan
3 0
mer12
tim extra
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi