Tek stigao u Napoli, pa "ispalio raketu" i sve digao na noge!

Projektil Ndombelea

Tek stigao u Napoli, pa "ispalio raketu" i sve digao na noge!

Edmir Škorić

Tanguy Ndombele je prije pet dana napustio Tottenham i prešao u redove Napolija.

Francuski nogometaš se borio za minutažu u Londonu, pa je odlučeno da ga klub posudi u Italiju kako bi više igrao. Potpisao je ugovor s Napolijem o posudbi do kraja sezone.

Počeo je na klupi za vikend u meču Napolija i Monze, nije ulazio u igru, ali mu je trener Luciano Spalletti dao šansu večeras u prijateljskoj utakmici protiv Juve Stabije.

Napoli je slavio s 3:0, a Ndombele je postigao golčinu projektilom u 57. minuti, čime je oduševio navijače Napolija.

Ovo je bio najbolji mogući način da se Francuz predstavi svom novom klubu, a osim njega golove su postizali Ambrosino i Zerbin u 82., odnosno 93. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ndombele ima sedam nastupa u dresu francuske reprezentacije, a Tottenham ga je prethodno posudio Lyonu za koji je upisao 11 nastupa.

On je ponikao u Amiensu, a igrao je još za spomenuti Lyon u sezoni 2018/19. Veznjak je svjestan da za njega nema mjesta u Tottenhamu u timu kojeg vodi Antonio Conte, tako da nije isključeno da će na kraju sezone potpisati s Napolijem na stalnoj osnovi.

Top Komentari

user1629277746
Ovo pet golmana ne bih odbranilo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi