Zablistala nova zvijezda Serije A: Njegovo ime dobro zapamtite

Mladi Gruzijac igra fenomenalno

Zablistala nova zvijezda Serije A: Njegovo ime dobro zapamtite

Edmir Škorić
Teme:

Napoli je u susretu drugog kola Serije A savladao Monzu s 4:0 i sa maksimalnim učinkom zasjeo na vrh tabele.

Napolitance svi smatraju jednim od kandidata za Scudetto i ekipom koja bi iz drugog plana mogla da pomrsi račune 'svetoj trojci' koju čine Juventus, Inter i aktuelni prvak Milan.

I zaista, tim Luciana Spallettija je u prošlom kolu u Veroni zabio pet golova (5:2), večeras u Napulju tri Monzi, s tim da je moglo biti i mnogo uvjerljivije od ovih 4:0.

Svoj šou imao je 21-godišnji gruzijski talent Khvicha Kvaratskhelia, koji je briljirao i u prošlom kolu, kada je postigao gol i asistirao u Veroni. Sada je zabio dva gola.

Prvi je bio spektakularan, za 1:0, u 35. minuti, Na dodavanje Zielinskog postigao je gol kola, a u 45+ Vitor Osimhen je udvostručio na 2:0.

Kvaratskhelia, kojeg već sada nazivaju novom zvijezdom Serije A, postiže još jedan lijep gol u 62. minuti, pa je tako zapečatio sudbinu Monze, novog člana elitnog društva italijanskog nogometa.

Oglasi

Na kraju se u strijelce upisao i Kim Min-Jae, pošto je u 94. minuti postavio konačnih 4:0.

Gore spomenuti Gruzijac mnogima je nepoznanica, no radi se o velikom talentu. Popularni Kvara doveden je ovog ljeta iz Dinamo Batumija za 10 miliona eura i već pokazuje da će biti pun pogodak Napolitanaca, te vjerovatno igrač za kojeg će se već idućeg ljeta otimati najveći klubovi u Evropi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče današnjeg programa Serije A, Empoli i Fiorentina odigrali su 0:0, a večeras nas čekaju još dva meča od 20:45 sati, u kojima se sastaju Bologna i Verona te derbi Atalanta - Milan.

Kolo će biti kompletirano sutra sa još dvije utakmice. Roma dočekuje Cremonese od 18:30 sati, a u večernjem terminu od 20:45 sastaju se Sampdoria i Juventus.

Top Komentari

GuiliDamou
Ma ja, sad je zvijezda serie A a kad nas je rasuo na Bilinom Polju u prijateljskoj utakmici onda je bio konobar, prije par mjeseci…
10 0
user1652028573
Čuj zapamtite ime, ne mogu ni da ga pročitam.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi