"Ne bismo prihvatili odluku Vlade da prekine prvenstvo"

U Laziju vjeruju u Scudetto

"Ne bismo prihvatili odluku Vlade da prekine prvenstvo"

Edmir Škorić
Teme:

Defanzivac drugoplasirane ekipe Serije A, Patric, vjeruje da nema potrebe da se prvenstvo prekine.

Od ove sedmice u Italiji su svi klubovi dobili dozvolu da treniraju uz održavanje socijalne distance, ali Vlada još nije odlučila hoće li se nastaviti sezona 2019/20 ili će, poput Francuske i Nizozemske, biti prekinuta.

"Ne bojimo se i s pravim mjerama opreza moramo se vratiti na teren. Nogomet se ne razlikuje od bilo kojeg drugog posla. Kod kuće smo već dva mjeseca i želimo se vratiti poslu. Ako se sve drugo vraća u normalu, zašto ne bismo i mi?", izjavio je Patric.

Šta ako italijanska Vlada pokuša da prekine sezonu?

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne bismo to prihvatili. Ovo je povijesni trenutak za Lazio, imamo fantastičnu sezonu. Ne mogu dodijeliti naslov ako je tako neizvjesno i mala bodovna razlika na 12 kola prije kraja", zaključio je Patric.

Lazio nakon 26 kola ima 62 boda, samo bod manje od vodećeg Juventusa i zlatnu šansu da možda osvoji Scudetto, zbog čega na Olimpicu ni ne pomišljaju na najgori scenarij i prekid prvenstva.

Top Komentari

Zee
Vjerujem I ja da cu milioner postat...jednog dana.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi