Poljskom napadaču se divi Italija: Ko je Krzysztof Piatek?

Prvi strijelac Serije A

Poljskom napadaču se divi Italija: Ko je Krzysztof Piatek?

U vremenu kada se za dobrog igrača, posebno napadača, nude nestvarne cifre, uprava Genoe je dokazala da se i za mnogo manji novac može dovesti fudbaler koji će podići ekipu na viši nivo.

Klub iz Italije je ovog ljeta angažovao poljskog napadača Krzysztofa Piateka koji trenutno žari i pali italijanskom Serijom A. Nakon šest odigranih mečeva Piatek već ima osam golova i iza sebe je na listi strijelaca ostavio neka od najvećih imena svjetskog fudbala kao što su Ciro Immobile, Mauro Icardi, Cristiano Ronaldo ili Mario Mandžukić.

Vrijeme je da nešto malo i kažemo o ovom napadaču kojeg inostrani mediji vole nazvati 'novi Lewandowski'. Piatek ima 23 godine i pred njim je barem još 10-ak sezona na najvišem nivou, a ukoliko bi mu se karijera u Italiji nastavila odvijati ovakvim tempom, svakako ne bi trebao brinuti da li će opravdati nadimak.

Igra na poziciji napadača, a visok je 1,83. U Genou je stigao za 'samo' 4,05 miliona funti iz poljskog Cracovia Krakowa. Prije toga je bio član Lechia Dzierzoniowa, Lubin II i Zaglebie Lubina.

On je prošle sezone, igrajući za Cracovia Krakow, u najjačem rangu poljskog fudbala postigao 21 gol i upisao četiri asistencije na 36 odigranih utakmica. U sezoni prije toga je kao 21-godišnji napadač postigao 12 golova iz 32 utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dobre partije su ga 'gurnule' i u nacionalni tim za koji je debitovao početkom ovog mjeseca. Ina,e treba reći i to da je on s dva današnja gola protiv Frosinonea oborio rekord Serije A. Naime, postao je prvi debitant koji je postigao osam golova nakon šest mečeva još od Aage Hansena iz sezone 1949/59.

Ukoliko ovako nastavi, sigurni smo da mu se smiješi svijetla budućnost i još mnogo utakmica u dresu sa nacionalnim grbom. Da li će on zaista biti novi Robert Lewandowski, ostaje nam da vidimo.

Promo

Top Komentari

king11
kakva je to sezona " 1949/59"
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi