Parma gubila u Đenovi, pa došla do preokreta

Nova pobjeda za povratnika u Seriju A

Parma gubila u Đenovi, pa došla do preokreta

E. Čaušević

Fudbaleri Parme danas su na gostovanju pobijedili Đenovu (3:1) u okviru osmog kola italijanske Serije A.

Đenova je odlično počela današnju utakmicu i povela već u šestoj minuti kada je sjajni poljski fudbaler Piatek zatresao mrežu gostiju. Međutim, Parma je do kraja prvog poluvremena uspjela da dođe do preokreta i nove pobjede.

Gosti su prvo poravnali na 1:1 u 16. minuti preko Rigonija, a samo deset minuta kasnije Siligardi je pogodio za preokret i vodstvo Parme od 2:1. Već u 30. minuti golman domaćeg tima je ponovo morao vaditi loptu iz mreže kada je Ceravolo povisio na 3:1. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat ove utakmice.

U nastavku meča Đenova je pokušala da se vrati u utakmicu, ali je Parma znala sačuvati svoju mrežu doći do četvrte pobjede u ovoj sezoni. Parma je na sedmoj poziciji sa 13 bodova, dok je Đenova deseta s bodom, ali i utakmicom manje.

Seria A, 8. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Genoa - Parma 1:3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi