"Ne znam kako ćemo to više izdržati jer su Sarrijevi treninzi kao da idemo u školu"

Antonio Rudiger brutalno iskren

"Ne znam kako ćemo to više izdržati jer su Sarrijevi treninzi kao da idemo u školu"

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Maurizio Sarri nalazi se na udaru velikih kritika zbog očajnih igara Chelseaja u proteklih nekoliko sedmica.

Chelsea je odlično počeo sezonu i Sarrija su svi ukivali u zvijezde, ali se sve to žestoko preokrenulo. Plavci u posljednje vrijeme igraju veoma loše, a najveće kritike dobio je upravo Sarri. Mnogi su kritikovali njegov stil igre, a polako su i fudbaleri londonskog kluba počeli da mu okreću leđa.

Prvi koji je to uradio je defanzivac Antonio Rudiger jer je priznao da mu jednostavno ne odgovaraju treninzi koje preferira Sarri. On je navikao da se dosta radi na fizičkoj spremi posebno u Engleskoj, no kod Sarrija to baš i nije slučaj.

"Nema više da trčimo po cijeli trening radimo neke vježbe i slično. Sada je sve postalo oko taktike. Učimo svaki dan neke nove taktike i postavke koje Sarri želi. To je isto kao da smo u školi i slušamo predavanja. Ne znamo kako ćemo sve to izdržati jer snaga nam je potrebna i možda i važnija od nekih taktičkih zamisli", rekao je Rudiger.

Chelsea u nedjelju igra finale engleskog Liga kupa protiv Manchester Cityja, ali u londonskom taboru nisu baš optimistični.

"Ta će utakmica pokazati gdje smo i kako stojimo. Uveliko će i odlučiti naš put u ovoj sezoni. Igramo za trenera, ali želimo obradovati i navijače. Igra se za trofej i to nam je dovoljna motivacija. City je strašan tim, ali vidjet ćemo šta će biti", dodao je defanzivac Plavaca.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi