Zmajevi stigli u Las Palmas: Nema pritiska, ali Španija je sama po sebi motiv
Ekspedicija Zmajeva skoro je stigla na odredište, a nakon spektakularne noći u Beču, slijede još dvije u Las Palmasu i nedjeljni meč protiv Španije mogao bi biti pokazatelj našeg pravog lica

Sutra trening, u nedjelju utakmica

Zmajevi stigli u Las Palmas: Nema pritiska, ali Španija je sama po sebi motiv

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je u Beču ostvarila plasman u A diviziju Lige nacija, a sada je već u Španiji.

Zmajevi su danas u dobrom raspoloženju letjeli iz Beča za Las Palmas, gdje u nedjelju igraju novu utakmicu.

Za razliku od ove u Beču, sada je pritisak znatno manje, ipak je riječ o prijateljskoj, ali Španija je sama po sebi dodatan motiv za izabranike Roberta Prosinečkog, da pokažu koliko mogu protiv jednog velikana svjetskog nogometa.

Selektor Robert Prosinečki u ovom susretu neće moći da računa na Miralema Pjanića i Ognjena Vranješa. Pjanić ima problema sa zadnjom natkoljenom ložom, dok Vranješ ima upalu grla, sinusa i dišnih puteva.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Zmajevi će sutra odraditi zvanični trening na španskom tlu, u nedjelju od 20:45 je utakmica, o onda svi s nestrpljenjem čekamo 2. decembar i izvlačenje kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

MirzaBarucic
Samo lagano, opušteno. Dati priliku Gojaku od prve minute, Džeksona odmarati a ubaciti Demirovića. Duljevića neka na lijevom krilu. Samo se riješite Bešića i Čivića ako za Boga znate.
5 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi