Novinar L'Equipea u čudu: Bosanaca 20.000 u Austriji, a nama 60 kilometara puno...
U Austriji živi dosta Bosanaca i Heregovaca, no veliki broj ih je jučer došao iz BiH, okolnih zemalja, pa bilo je i onih koji su se zaputili i sa drugih krajeva svijeta, a na kraju smo svi zajedno slavili veliki uspjeh Zmajeva

Očitali lekciju

Novinar L'Equipea u čudu: Bosanaca 20.000 u Austriji, a nama 60 kilometara puno...

Edmir Škorić

Sinoć je u Beču oko 20.000 Bosanaca i Hercegovaca pratilo susret protiv Austrije, a tom brojkom fasciniran je i novinar uglednog francuskog L'Equipea.

Bilel Ghazi je objavio status u kojem kaže kako je čak 20.000 Bosanaca bilo u Austriji na meču Lige nacija, a kako u Francuskoj na meč St. Etiennea i Lyona dođe oko 1.800 gostujućih navijača, iako je udaljenost svega 60 kilometara.

Lijepo je znati da je jučerašnja rekrodna posjeta bh. navijača u Beču obišla svijet i da se još jednom pokazalo da ljudi na ovim prostorima ne biraju sredstva da pokažu ljubav prema svom nacionalnim nogometnom timu.

Nema sumnje da će i svaka naredna važnija utakmica BiH, ma gdje se ona igrala, ponovo biti mjesto okupljanja najboljih navijača na svijetu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Top Komentari

predator23
nigdje na svijetu nacije , plemena, šta god već, koja se više loži na sport, a ima jadnije rezutate
21 98
pogba69
Od toga 18.000 živi u Austriji hahahah
35 52

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi