Neće Roma, hoće drugi: Edin Džeko konačno odlazi s Olimpica
Foto - EPA

Inter ne pita šta košta

Neće Roma, hoće drugi: Edin Džeko konačno odlazi s Olimpica

Midhat Šljivak

Edin Džeko mogao bi nakon brojnih špekulacija konačno napustiti Romu.

Iako je bh. dijamant silno želio da karijeru završi u redovima rimskog tima, to se po svemu sudeći neće desiti, jer rukvodostvo klub želi da se riješi njegove plate od 7.5 miliona eura kroz naredne dvije sezone.

To su navodno saopštili Edinu koji je svoje nezadovoljstvo iskazao time što nije želio proslaviti gol protiv Verone i bio je očigledno ljut.

Na kraju ipak ima onih koji poštuju Džeku. Gazzetta dello Sport u svom današnjem izdanju tvrdi da je Inter ponovo krenuo po bh. napadača i da će učiniti sve da ga dovede u svoje redove.

Inter će bez ikakve dileme spremiti željenu platu za Edina. Već dugo je želja Antonija Contea koji ga nije uspio dovesti u Chelseaju, kao ni na početku prošle sezone u Interu, ali čini se kako je sada sve spremno za veliki transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Intera interes za kapitena Rome pokazuje i Juventus, kao i engleski West Ham, ali teško je očekivati da će na kraju odabrati tim iz Londona.

Ove sezone Džeko je odigrao 39 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od 18 golova i 10 asistencija. Njegova cijena je postavljena na 14 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Inter da nije gledao šta košta doveli bi ga prije godinu ali jok tad su škrtarili
13 1
BobPaisley
...Dzeko veliki navijac Milana ide u najveceg rivala Inter,a Pjanke veliki navijac Reala ide u najveceg rivala Barcelonu...
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi