Neka nova Hrvatska dočekuje Azerbejdžan: Kladionice ne sumnjaju u "Vatrene"

Hrvatska veliki favorit

Neka nova Hrvatska dočekuje Azerbejdžan: Kladionice ne sumnjaju u "Vatrene"

U danima kada je na programu reprezentativna pauza, ljubitelji fudbala 'umiru' od dosade, ali večeras će imati priliku pogledati nekoliko zanimljivih utakmica. 

Večeras počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a na teren će nekoliko vrlo atraktivnih reprezentacija kao što su Belgija, Hrvatska ili Holandija.

Program počinje u 16.00 sati utakmicom između Kazahstana i Škotske, a nastavlja se dva sata kasnije kada će igrati Kipar protiv San Marina.

Ipak, najzanimljivije utakmice slijede u večernjem terminu kada će jedan od derbija večeri odigrati Belgija i Rusija. Od 20.45 sati također će se sastati Hrvatska i Azerbejdžan, a na teren će i Holandija i to protiv Bjelorusije.

Kao što se to i očekivalo, Hrvatska je prema kladionici MOZZART veliki favorit protiv Azerbejdžana sa kvotom 1,10, dok je trećeplasirana reprezentacija sa Mundijala, Belgija, također favorit protiv Rusije sa kvotom 1,35.

Svu ponudu koju MOZZART nudi na pomenute utakmice možete pogledati na OVOM linku.

Smjena generacije u Hrvatskoj: Modrić i Rakitić predvode nove Vatrene

Dalić je za prve susrete kvalifikacija pozvao nekoliko novih igrača koji će u budućnosti biti okosnica ekipe i šansu će neki dobiti već večeras. Naravno, u ekipi imaju i prave lidere, a to su Luka Modrić i Ivan Rakitić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sastav Hrvatske za sutrašnju utakmicu trebao bi izgledati ovako: Kalinić, Brekalo, Vida, Ćaleta-Car, Barišić, Brozović, Modri, Rakitić, Rebić, Perišić i Kramarić.

Ipak, postoji mogućnost da zaigraju Bartolec, Vlašić ili Leovac. Dalić je potvrdio da je igračima već rekao početni sastav za sutrašnji meč, ali da to neće otkrivati još uvijek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi