Selektor Hrvatske dobio nevjerovatnu ponudu za nastavak karijere

Postao bi jedan od najplaćenijih trenera

Selektor Hrvatske dobio nevjerovatnu ponudu za nastavak karijere

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić dobio je vrlo zanimljivu ponudu za nastavak karijere.

Iako je ranije govorio kako mu novac nije presudan kada je u pitanju posao trenera, kineski klubovi nastavljaju insistirati na tome da ga dovedu.

Kako prenose hrvatski mediji, Dalić je posljednju ponudu dobio od kineske ekipe Dalian Yifang koja je prije nekoliko sedmica dovela nekadašnjeg kapitena Napolija Mareka Hamšika.

Pomenuti klub navodno nudi Daliću čak 10 miliona eura godišnje i ugovor na tri sezone, a ukoliko pristane, postao bi jedan od najplaćenijih trenera svijeta.

Zanimljivo, u tom slučaju bi zarađivao više od recimo Jurgena Kloppa i samo dva milioan erua manje od trenera Real Madrida Zinedina Zidana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo još jednom da je Dalić odmah nakon Mundijala rekao kako ne trči za novcem već ima namjeru ostati u Hrvatskoj.

"Ponuda ima, to je i logično za drugog trenera svijeta. Ali moj osjećaj je drugačiji, sedam godina nisam imao ljeta, Božića, prijatelja, mora. Ne trčim za novcem, dosta mi je. Ostajem ovdje i ponosan sam. Ovo je najsretniji posao koji mogu raditi i dok je tako, želim biti kući, raditi na zajedništvu i baviti se nogometom. Ako se to promijeni, otići ću.", rekao je tada Dalić za Index.hr.

Top Komentari

forza_juve
Nude mu mal me reko cega 10 miliona. Nasa marva sa ovih prostora da dobije tu ponudu nogirali bi sve redom i otisli u Kinu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi