Smjena generacije u Hrvatskoj: Modrić i Rakitić predvode nove Vatrene

Igraju protiv Azerbejdžana

Smjena generacije u Hrvatskoj: Modrić i Rakitić predvode nove Vatrene

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji priredila je naveću senzaciju osvajanjem srebrene medalje.

Zlatko Dalić je s Hrvatskom napravio rezultat koji je malo ko očekivao, ali odmah nakon Mundijala našao se u velikim problemima. Nekoliko standardnih igrača odlučilo je da završi reprezentativnu karijeru, te su Hrvati bili primorani da naprave djelomičnu smjenu generacije.

Hrvatska sutra počinje put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo utakmicom protiv Azerbejdžana. Dalićev spisak je bio znatno drugačiji nego za Mundijal, ali vjeruje da i ova ekipa može da nastavi stopama bivših igrača.

Dalić je pozvao nekoliko novih igrača koji će u budućnosti biti okosnica ekipe i šansu će neki dobiti već sutra. Naravno, u ekipi imaju i prave lidere, a to su Luka Modrić i Ivan Rakitić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sastav Hrvatske za sutrašnju utakmicu trebao bi izgledati ovako: Kalinić, Brekalo, Vida, Ćaleta-Car, Barišić, Brozović, Modri, Rakitić, Rebić, Perišić i Kramarić.

Ipak, postoji mogućnost da zaigraju Bartolec, Vlašić ili Leovac. Dalić je potvrdio da je igračima već rekao početni sastav za sutrašnji meč, ali da to neće otkrivati još uvijek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi