Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače na korak od Crvene zvezde
FOTO: EPA

Bio bi ogromno pojačanje

Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače na korak od Crvene zvezde

S. Grebović

Bivši reprezentativac ove afričke selekcije Sekou Sanogo uskoro bi trebao da postane član prvaka Srbije.

Mediji u Srbiji pišu da su tridesetogodišnji vezni igrač i njegov menadžer postigli dogovor sa crveno-bijelima, ali transfer neće biti realizovan sve dok se ne riješi situacija sa njegovim trenutnim klubom, Al Ittihadom.

Zvezda želi što je prije moguće da ga dovede, ako je moguće do petka i polaska ekipe na drugu fazu priprema u Tursku.

Čelni ljudi kluba bi nekadašnjeg reprezentativca Obale Slonovače željeli da dovedu na posudbu u trajanju od godine i pol, sa fiksnom cijenom otkupa, no i dalje sve zavidi od kluba iz Džede.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sanogo je evropsku karijeru počeo 2011. u švajcarskom Tunu, a od 2014. do 2019. godine nosio je dres Young Boysa, a u međuvremenu je kratko nosio dres ekipe Lausenne-Sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi