Nema mira u Amsterdamu: Igrači Tottenhama su imali ogromne probleme sa snom

Navijači Ajaxa im priredili vatromet

Nema mira u Amsterdamu: Igrači Tottenhama su imali ogromne probleme sa snom

Midhat Šljivak

Liverpool je prvi finalist Lige prvaka, a Redsi će protivnika saznati večeras nakon završetka meča Ajaxa i Tottenhama.

Amsterdamski velikan je donio dobru zalihu iz Londona. Imaju prednost od 1:0, ali je utakmica još uvijek itekako otvorena.

Sezona iz snova za Ajax bi sigurno bila krunisana finalom i eventualnom titulom, a ono što je sigurno je to da će i večeras ovaj tim imati ogromnu podršku sa tribina.

Vatreni su navijači Kopljanika, a to su ponovo pokazali i sinoć, jer su nastavili tradiciju paljenja baklji i vatrometa ispred hotela u kojem su protivnički fudbaleri.

Prethodno su noć prije utakmicu glasnim pjevanjem, petardama i vatrometom budili igrače Reala i Juventusa, a tradiciju su nastavili i sinoć, kada mira nisu dali fudbalerima Tottenhama.

Očigledno da ne žele ništa prepustiti slučaju. Žele fudbalere Spursa što nervoznije na terenu i vidjet ćemo hoće li im taktika i ovog puta upaliti.

Ajax je potpuno nadigrao Tottenham u prvoj utakmici. Imali su šansu da sve riješe u prvom duelu i da večeras revanš bude samo formalnost, ali su na kraju donijeli samo gol prednosti.

Sigurno je da se londonski tim neće predati. Rezultat je itekako otvoren i oni sa svakom pobjedom, izuzev one od 0:1, prolaze dalje.

Kladionica Mozzart u večerašnjem meču blagu prednost daje Ajaxu. Kvota je jako primamljiva i vrijedna igranja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, kvota na prolaz je izuzetno mala, a oni hrabri bi mogli pokušati odigrati na Tottenham.