Pojavio se snimak kada je Dragiša Gudelj ponovo kolabirao, javio se i njegov brat Nemanja

Morat će dobro razmisliti o svojoj karijeri

Pojavio se snimak kada je Dragiša Gudelj ponovo kolabirao, javio se i njegov brat Nemanja

Samir Mlaćo

Španski mediji i dalje mnogo pišu o srbijanskom nogometašu Dragiši Gudelju koji je jučer kolabirao na terenu po drugi put u kratkom periodu.

Jučer se to desilo u 28. minuti meča između Melille i Cordobe, te su svi bili u šoku. Nastao je pravi haos na stadionu, a doktori su brzo utrčali i Gudelj je prebačen u bolnicu.

Prve informacije govore da se osjeća dobro i da nema opasnosti po njegov život, a njegov mnogo poznatiji brat Nemanja Gudelj dobio je pitanje novinara o stanju brata.

On je potvrdio jako lijepe vijesti i obradovao planetu.

"Razgovarao sam sa njim neko vrijeme. Sve je dobro, hvala", kratko je odgovorio Nemanja Gudelj, inače član Seville.

Oglasi

Dragiša Gudelj će sada morati dobro da razmisli kada je u pitanju njegov nastvak karijere. U martu ove godine on je pao na terenu i bio je praktički mrtav tri minute.

Doktori su ga uspjeli oživjeti, a kasnije je potvrđeno da se radilo o srčanom udaru. Proces oživljavanja je prošao uspješno i Gudelj se zatim vratio na teren.

Ugrađen mu je defiblirator, preporučenom da mora itekako biti pažljiv, no ljubav prema nogometu bila je jača od svega. Jučer je ponovo prošao pravi pakao i zabrinuo mnoge, te će sada morati dobro da razmisli.

Mnogi su mišljenja da što prije mora prekinuti karijeru, jer treći put možda i neće biti šanse da izbjegne smrt. Nakon prvog problema Gudelj je tada kazao da je samo ostjetio crnilo i da su mu se oči same zatvorile.

"Nakon svega se životni ciljevi mijenjaju, dosta se toga promijeni u glavi", kazao je Gudelj tada, no nije ga to promijenilo.

Dragiša Gudelj je sin legendarnog Nebojše Gudelja, te brat reprezentativca Srbije Nemanje Gudelja.

Tokom karijere igrao je za NAC Bredu, mladi tim Ajaxa, švicarski Wohlen i B tim portugalskog Guimaraesa. U Španiji je pored Cordobe igrao za Cadiz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi