Došlo je do velikog smanjenja plate, ali se Nemanji Gudelju ispunila želja

Potpisuje na tri godine

Došlo je do velikog smanjenja plate, ali se Nemanji Gudelju ispunila želja

Edmir Škorić

Srbijanski reprezentativac Nemanja Gudelj karijeru će nastaviti u Španiji, pošto je dogovorio nastavak saradnje sa najdražim klubom.

Kako doznaje španski medij Relevo, njegovi agenti postigli su dogovor sa Sevillom o produženju ugovora za još tri godine. Na taj način ispunjena je igračeva želja da nastavi kao igrač Seville i to u gradu u kojem se i on i njegova porodica osjećaju vrlo ugodno.

Nisu bili laki pregovori. Dapače, bilo je trenutaka u kojima su stranke u dogovaranju bile dosta udaljene jer su Andalužani htjeli pričekati kraj sezone da vide šta se događa s delikatnom sportskom situacijom i ne kompromitirati budući projekt.

Srbin, koji je već u tridesetima, želio je osigurati svoju budućnost i uspio je privući pažnju nekoliko klubova koji su se raspitivali o njegovoj situaciji, no on je imao želju da ostane tu gdje jest.

Na kraju je prihvtio i slabije uslove, manju platu, samo da bi bio i dalje član Andalužana.

Oglasi

Njegova plata od 2,8 miliona eura po sezoni bila je jedna od najvećih kada govorimo o sastavu Seville. U klub je došao kao slobodan igrač u sezoni 2019/20, potpisavši ugovor na četiri godine.

Srbijanski defanzivni vezni je postao jedan od najboljih igrača Seville. Ove je sezone jedan od najkorištenijih nogometaša, a skupio je već gotovo 3800 minuta u kojima je postigao četiri pogotka.

Njegova svestranost omogućila mu je prilagodbu na centralnu poziciju i njegovu karizmu, čime je zaslužio važno mjesto kako u svlačionici tako i na tribinama, gdje je jedan od najomiljenijih igrača.

On će sa Sevillom igrati polufinale Evropske lige protiv Juventusa, a klub je ranije uspio da se spasi najgoreg scenarija i ispadanja iz La Lige, mada je u jednom trenutku bio zaglavljen u opasnoj zoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije Seville Gudelj je nastupao za Bredu, AZ i Ajax u Evropi, dok je u Kini imao kratku avanturu nastupajući za Tianjin TEDA i Guangzhpu Evergrande, odakle je prije potpisa za Sevillu bio posuđen Sportingu jednu sezonu.

Od 2014. je redovno član reprezentacije Srbije s kojom je igrao u Kataru na Svjetskom prvenstvu, a sa Sevillom je ostvario najveću uspjeh u karijeri prije tri godine kada je osvojio Evropsku ligu.

Top Komentari

user1679527279
Na slici je Arkanova kcerka sa njim, promjenite sliku sto prije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi