Benjamin Tahirović će gest Nemanje Matića sa Olimpica pamtiti cijeli život!

Veliki gest srbijanskog veznjaka

Benjamin Tahirović će gest Nemanje Matića sa Olimpica pamtiti cijeli život!

A. Čaušević

Mnogo je fudbalera koji dolase ili su porijeklom sa prostora bivše Jugoslavije koje dijele ili su dijelili svlačionicu u svojim klubovima i među njima su praktično uvijek vladali odlični odnosi. To je slučaj i sa Nemanjom Matićem i Benjaminom Tahirovićem u Romi. 

Tahirović je rođen u Švedskoj, ali vuče bosanske korijene pošto su njegovi roditelji iz BiH, te upravo iz tog razloga postoji velika vjerovatnoća da će u budućnosti nositi dres Zmajeva.

Mladi 19-godišnji veznjak je trenutno član Rome gdje mu je svojevrsni mentor bivši reprezentativac Srbije i čovjek koji je imao vrhunsku karijeru.

Između Tahirovića i Matića vlada zaista sjajan odnos, a informacija iz svlačionice Rome govore da Šveđanin bh. korijena srbijanskog asa zove starijim bratom.

Prije nekoliko dana u meču protiv Bologne Tahirović je bio starter po prvi put u seniorskom fudbalu, a u drugom poluvremenu meča protiv Bologne ga je zamijenio upravo Matić.

Nakon što je utakmica završila mediji su tražili Tahirovića koji je djelovao nervozno zbog svog prvog intervjau, ali tu je bio Matić da sve protekne u najboljem redu.

Oglasi

I dok su svi ostali igrači Rome prošli kroz mixed zonu Olimpica, Matić je strpljivo čekao svog 15 godina mlađeg saigrača.

"Benjamine, čestitam na prvoj utakmici kao starteru", rekao je Matić tom prilikom potencijalnom reprezentativcu BiH.

Mogao je srbijanski veznjak otići kao i ostali igrači, ali je sačekao Tahirovića te su zajedno otišli sa stadiona. Potez kojeg će sigurno 19-godišnjak dugo pamtiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Veliki je korak doći iz U-19 ekipe među seniore, ali su mi rekli kako trebam igrati i kako se prilagoditi seniorskom nivou, kako trener, tako i saigrači. Trener mi je rekao šta da radim taktički, ja sam to saslušao i pokušavam prenijeti na teren", između ostalog je rekao Tahirović nakon svog debija od prve minute.

Vučica je meč protiv Bologne riješila u svoju korist sa 1:0, a novi i puno teži ispit je u nedjelju kada na Olimpico stiže Milan.

Top Komentari

Chesa
Lijep i normalan gest. Ništa čudno ali ipak čestitke Matiću za drugarsko ponašanje.
6 0
Hele
Mala ispravka za autora texta, ne dolazi Milan na Olimpico nego Roma ide Milanu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi