Nenad Bjelica dobio otkaz u Lechu

Dva kola prije kraja sezone

Nenad Bjelica dobio otkaz u Lechu

Lech iz Poznana, za koji nastupaju Jasmin Burić, Elvir Koljić i Emir Dilaver, ostao je bez trenera samo dva kola prije završetka sezone u Ekstraklasi.

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica dobio je otkaz nakon domaćeg poraza od Jagiellonije rezultatom 2:0, kojim je tim pao na treće mjesto na tabeli.

Lech je u posljednje tri utakmice osvojio samo jedan bod i time je praktično izgubio sve šanse da osvoji naslov prvaka, kojem je bio blizu prije nekoliko sedmica.

Klub iz Poznana sada zauzima treće mjesto sa 59 bodova, dva manje od Jagiellonije i pet od Legije koja je sada na pragu novog naslova.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Nenad Bjelica je od 2016. godine vodio Lech na 78 utakmica (41 pobjeda, 21 remi, 16 poraza), a na klupi će ga do kraja sezone naslijediti Rafal Ulatowski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi