Lalatović smijenio Petrovića, pa 'napao' novinare: "Kritikujte te sa po 4-5 miliona budžetom...

Radnički konačno slavio pobjedu

Lalatović smijenio Petrovića, pa 'napao' novinare: "Kritikujte te sa po 4-5 miliona budžetom...

S. Mlaćo
Radnički iz Niša upisao je prvu pobjedu pod palicom Nenada Lalatovića.

Radnički je sa 3:0 nadigrao Spartak, a nakon ovog meča bez posla je ostao trener gostiju Slavko Petrović, trener koji je također radio u našoj zemlji.

Lalatović je neslavno završio epizodu u Borcu, te se brzo vratio u Radnički.

Sasvim očekivano, imao je zanimljivu press konferenciju.

“Smak svijeta je bio kada nismo dobili Voždovac. “Zamislite Lalatović nije pobijedio“, tako su pisali mediji. Kao da sam izgubio deset utakmica zaredom. Neki treneri su ovdje sa budžetima po 4 -5 miliona i izgube, to je ok, a ja jednu ako ne dobijem na svim sa portalima. Pa nemam ja budžet deset miliona. Kritikujte te, a i mene kada to zaslužim. Imam samo riječi hvale za kolegu Petrovića, on je spasio klub od ispadanja prošle sezone. Sada su im otišli igrači bitni i tu su gdje jesu“, kazao je Lalatović.

Najavio je da će Radnički na proljeće biti moćan te da želi da ekipa sa njim prođe pripreme, ali i pojača se.

Lalatović je sezonu počeo na klupi Borca gdje se nije proslavio već na startu pošto je banjalučki klub ispao od ekipe iz Farskih ostrva u borbi za Konferencijsku ligu.

U jednom navratu je čak i ponudio ostavku koja je odbijena. Ipak, uslijedila je serija novih slabih rezultata u prvenstvu uslijedio je definitivni odlazak.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Velikana iz Platonove je vodio na ukupno devet utakmica. Ostvario je tri pobjede, remi i tri poraza, a vrlo često je isticao što mu je žao da se susreti ne igraju u Banjoj Luci.

Ovaj 44-godišnjak  se već dugo bavi trenerskim poslom. Osim u BiH imao je još jedan strani angažman i to u Saudijskoj Arabiji gdje se također nije dugo zadržao.

Top Komentari

DadiG
Samo neka je bombastičan naslov i amater ne stavi znake navoda na SMIJENIO ali stavi na NAPAO. Dno dna
2 0
SarajFK
Odlican trener. Pokazao je to u vicinoj i dodikovoj prciji.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi