Sjajno prvo poluvrijeme dovoljno za pobjedu Širokog Brijega protiv Borca

Izbili na prvo mjesto

Sjajno prvo poluvrijeme dovoljno za pobjedu Širokog Brijega protiv Borca

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu su u okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali Široki Brijeg i Borac.

Pobjedu je sa 2:0 ostvarila domaća ekipa, a oba gola viđena su u prvom poluvremenu.

Ipak, krenimo redom. Široki Brijeg je dosta bolje ušao u ovu utakmicu, stvarao je prilike, ali na gol se čekalo sve do 32. minute.

Tada je na scenu stupio Barišič koji je pogodio mrežu gostiju za veliko slavlje domaćih nogometaša.

Nije se dugo čekalo na drugi gol. Samo šest minuta kasnije, tačnije u 38. minuti Vukoja je sa bijele tačke pogodio za 2:0.

Upravo sa 2:0 se otišlo na odmor, a malo ko je mogao očekivati da će se upravo tim rezultatom utakmica i završiti.

Oglasi

U drugom poluvremenu gosti iz Banja Luke su imali više od igre, pokušali su postići gol i vratiti neizvjesnost utakmici, ali nisu uspjeli.

Široki Brijeg je bio jako čvrst u odbrani, te su se uspjeli odbraniti i ostvariti jako važnu pobjedu.

Do kraja utakmice najbolju šansu za goste imao je Kulašin koji je pogodio stativu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg je nakon ove pobjede ponovo na prvom mjestu sa 15 osvojenih bodova, dok je Borac pao na četvrtu poziciju sa 13 osvojenih bodova.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
Široki bi mogao ove sezone ozbiljno u borbu za titulu
6 0
2323
Pa to je Borac...samo onakav teren u Novom Gradu pzotiv Zrinjskog im je isao na ruku da ih Zrinjski ne torpeduje..Jer Borac ne ekipa bez kicme bez ideje bez vodje...Pa kad vidite na klupi da ajede Milkanovic i Mekobrada bice vam jasno..Mrkobrada ga pljuvao godinama dok je ovaj bio u U21 a sada kao rade zajedno..Zasto je sklonjen golman Pavlovic kada je on mnogo bolji golman od Cetkovica kojo jeste mlad ali ne uliva sigurnost igracima i oni nemaju povjerenje u njega kao u Pavlovica.kiks golman...Cisto Marinovic mora izvrsavati upute Vice i Marka za njihove igrace..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi