Lalatović ima novi klub, a već je napravio presedan: Mnogi i ne vjeruju...

Ko zna gdje je bio...

Lalatović ima novi klub, a već je napravio presedan: Mnogi i ne vjeruju...

S. Mlaćo
Bivši trener banjalučkog Borca Nenad Lalatović ponovo je u centru pažnje. Naime, Lalatović je prije par dana se razišao sa Radničkim iz Niša i dogovorio angažman sa Mladost GAT.

Bivši trener banjalučkog Borca Nenad Lalatović ponovo je u centru pažnje. Naime, Lalatović je prije par dana se razišao sa Radničkim iz Niša i dogovorio angažman sa Mladost GAT.

Ostaje tako temperamentni trener u Super ligi Srbije, no čeka ga težak izazov, jer je njegov novi klub u borbi za opstanak.

Lalatović je svjestan toga, ali napravio je novi nevjerovatan potez. Naime, on se nije pojavio na pressici kada je trebao biti zvanično predstavljen.

Zbog čega je to učinio, ne zna baš niko.

Na press konferenciji pojavio se njegov pomoćnik Milan Vještica.

Oglasi

"Sutra nas očekuje jedna bitna i teška utakmica. Ekipa Spartaka je jedna čvrsta i organizovana ekipa koja u poslednja tri kola ne zna za poraz. Sigurno je da su u prednosti što se psihološkog plana tiče. Što se nas tiče, spremno dočekujemo ovu utakmicu i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat“, rekao je pomoćnik Nenada Latatovića u Mladost GAT.

Mladost danas dočekuje Spartak iz Subotice i morat će jurišati na tri boda. Biće to zvanični debi Lalatovića.

Nedavno je Lalatović imao zanimljivo izlaganje i kao da je najavljivao odlazak iz Radničkog. Pohvalio je ekipu Vojvodine koja je nadigrala njegov sada već bivši tim.

"Brži su, bolje barataju loptom, nismo imali šta tražiti protiv ekipe koja je dominantnija od nas u svim aspektima. Moji igrači su izgledali kao raspuštena banda, nije se znalo ko pije, a ko plaća“, rekao je između ostalog Lalatović.

Oni moraju biti svjesni da žele, do mene nije, nisam ja problem. Ja ću sutra naći klub, imam i sada ponuda. Pitam ih da li žele igrati play off i play out.

Pitao sam ih da li žele uspjeti u životu. Nemojte misliti ako imate platu i ugovor da trebate biti zadovoljni time. Morate raditi, dodatno napredovati. Morate želiti više, da nastavite dalje, da zarađujete...

Pitao sam ih da li neko ima 30.000 eura da mi posudi. Oni su se zamislili. Šute svi. Nemate sa strane 30.000 eura, onda se zamislite... Gdje trošite te pare, na šta?... Neću iznositi šta su rekli, to je stvar za svlačionicu i Upravu kluba“, rekao je Lalatović.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Mladost GAT je na predposljednjem mjestu i očekuje ga žestoka borba za opstanak. Ima tek 17 bodova.

Lalatović je u BiH radio kao trener FK Borac i nije se proslavio. Brzo je i neslavno završio svoju epizodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi