Lalatović je prije par dana ostao bez posla i sada napravio nevjerovatan potez
FOTO: FK Borac

Novi izazov i više nego teška situacija

Lalatović je prije par dana ostao bez posla i sada napravio nevjerovatan potez

S. Mlaćo
Bivši trener banjalučkog Borca Nenad Lalatović prije par dana razišao se sa Radničkim iz Niša, a već sada ima novi klub.

Lalatović ostaje u Srbiji i gledat ćemo ga na klupi Mladost GAT iz Novog Grada. O tome se već špekulisalo posljednjih dana, a sada je saradnja dogovorena.

Mladost je nedavno ostala bez trenera, Ljubomir Ristović je podnio ostavku, a u međuvremenu je Lalatović ostao bez posla u Radničkom.

Tako će krenuti u nove izazove, a biće mu ovo deveti klub u Srbiji koji je sa klupe vodio. Time se izjednačio Zoran Milinković.

Nedavno je Lalatović imao zanimljivo izlaganje i kao da je najavljivao odlazak. Pohvalio je ekipu Vojvodine koja je nadigrala njegov sada već bivši tim.

"Brži su, bolje barataju loptom, nismo imali šta tražiti protiv ekipe koja je dominantnija od nas u svim aspektima. Moji igrači su izgledali kao raspuštena banda, nije se znalo ko pije, a ko plaća“, rekao je između ostalog Lalatović.

Oglasi

Oni moraju biti svjesni da žele, do mene nije, nisam ja problem. Ja ću sutra naći klub, imam i sada ponuda. Pitam ih da li žele igrati play off i play out.

Pitao sam ih da li žele uspjeti u životu. Nemojte misliti ako imate platu i ugovor da trebate biti zadovoljni time. Morate raditi, dodatno napredovati. Morate želiti više, da nastavite dalje, da zarađujete...

Pitao sam ih da li neko ima 30.000 eura da mi posudi. Oni su se zamislili. Šute svi. Nemate sa strane 30.000 eura, onda se zamislite... Gdje trošite te pare, na šta?... Neću iznositi šta su rekli, to je stvar za svlačionicu i Upravu kluba“, rekao je Lalatović.

Mladost GAT je na predposljednjem mjestu i očekuje ga žestoka borba za opstanak. Ima tek 17 bodova.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Radnički iz Niša Lalatović ostavlja na sredini tabele.

Lalatović  se nije proslavio u BiH gdje je radio u Premijer ligi kao trener FK Borac.

Top Komentari

Ovaj nije zdrave glave, 15 klubova od Juna promjenio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi