Pitate se ko je obilježio prvo kolo nastavka sezone u Srbiji: Da, Nenad Lalatović

Na kraju se radovao zahvaljujući bivšem igraču Zrinjskog

Pitate se ko je obilježio prvo kolo nastavka sezone u Srbiji: Da, Nenad Lalatović

S. Mlaćo
U Super ligi Srbije je nastavljeno prvenstvo, a vidjeli smo i prvo iznenađenje. Crvena Zvezda nije uspjela savladati Vojvodinu (1:1), dok je pravi šou napravio temperametni Nenad Lalatović.

Lalatović se nije proslavio u Premijer ligi kao trener Borca, čak naprotiv, pa se odlučio za povratak u Radnički iz Niša. Njegov tim je jučer ugostio Mladost iz Lučana i činilo se da neće moći do pobjed.

Poveli su gosti preko Jojića, izjednačio je Aleksandar Pejović, bivši igrač FK Sarajevo, a onda drama u 60.minuti. Četvrti sudija je opomenuo Lalatovića koji je potpuno izgubio živce.

Nije se mogao kontrolisati i nije se smirivao, pa je morao reagovati i glavni sudija. Lalatović je sugerisao sudijama da nije napustio trenerski prostor. Dobio je žuti karton, ali nije se mogao obuzdati. Nastavio je pričati i dalje, te je dobio crveni karton.

U jednom trenutku je čak i kleknuo ističući da je potpuno 'čist' u ovoj situaciji, no odluka sudije je bila jasna.

Na kraju je ipak imao razloga za slavlje. Bivši član Zrinjskog Miljan Škrbić pogodio je u sudijskoj nadoknadi, te tako donio svom timu tri boda.

Oglasi

Škrbić je imao tešku povredu iza sebe, no sada se vratio na najbolji mogući način i bio je junak svog tima.

Lalatović će prema svemu sudeći dobiti jednu utakmicu kaznu, ukoliko naravno sudije ne zabilježe neke veće uvrede, a sigurno je bilo teških riječi.

Lalatović je ovu sezonu počeo na klupi banjalučkog Borca gdje se nije proslavio već na startu pošto je banjalučki klub ispao od ekipe iz Farskih ostrva u borbi za Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U jednom navratu je čak i ponudio ostavku koja je odbijena. Ipak, uslijedila je serija novih slabih rezultata u prvenstvu uslijedio je definitivni odlazak.

Velikana iz Platonove je vodio na ukupno devet utakmica. Ostvario je tri pobjede, remi i tri poraza, a vrlo često je isticao što mu je žao da se susreti ne igraju u Banjoj Luci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi