Lalatović i navijači jedno, Uprava drugo: Trebali smo ga otjerati ranije!

Neće ostati u superligašu iz Novog Sada

Lalatović i navijači jedno, Uprava drugo: Trebali smo ga otjerati ranije!

S. Mlaćo
Nenad Lalatović u narednoj sezoni neće voditi ekipu Vojvodine.

Lalatović se povezuje sa ekipom Rada, ali i sa bh. premijerligašima Sarajevom i Borcem.

Navijači kluba iz Novog Sada su stali uz karizmatičnog stručnjaka, no saradnja neće biti produžena. Sada je o tome govorio i predsjednik Vojvodine Dragoljub Samardžić.

"Vojvodina mu nije dala otkaz, jednostavno, sam se odlučio na taj potez. Iskreno, trebalo je da ga otjeramo još prije četiri meseca, kada se ozbiljno miješao u posao uprave, ljudi koji vode Vojvodinu. Ostala su još dva kola do kraja, njemu ugovor ističe 31. maja. Upravni odbor je na glasanju (5:1) odlučio da sa Lalatovićem ne produžimo saradnju i na tu priču smo stavili tačku", rekao je Samardžić za Politiku.

Napominje da je Lalatović prekršio brojna pravila, te da se u posljednje vrijeme pronašao veoma neprofesionalno.

"Prošle nedjelje nije dolazio na treninge. Nije se ni pojavio na konferenciji za novinare. Svuda u ozbiljnom svijetu bio bi drastično kažnjen za takvo ponašanje. Jer je profesionalno lice u klubu gdje prima novac za rad", rekao je Samardžić.

Oglasi

Ipak, Lalatoviću se zahvalio na svemu što je on učinio za klub.

Na drugoj strani, Lalatović se nedavno zahvalio navijačima na podršci, ali i kazao da već ima ponuda.

"Hvala navijačima. Podržali su me, a kad vas navijači vole ja ne štedim svoje zdravlje i želim da igramo što bolje i efikasnije. Srce mi je puno, malo trenera je doživjelo ovo. Neću nikoga da molim za ugovor. Lalatović ga je zaslužio radom i rezultatima, ali ako uprava to ne prepoznaje, misli da može bolje sa drugim trenerom koji će napraviti rezultate, ja se sklanjam. Već sad imam dva kluba gdje mogu da odem, danas mogu da potpišem ugovor. Još jednom, od srca hvala navijačima. Ganuli su me. Nisam očekivao onakav transparent”.

Na transparentu je na jednoj od utakmica nedavno pisalo: “S najuspješnijim trenerom u pobjede i sljedeće godine, kome to smeta nek’ ide iz Vojvodine”.

Lalatović je u dosadašnjoj karijeri vodio i Srem, Proleter, Voždovac, Napredak, Crvenu Zvezdu, Borac Čačak, Čukarički...

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ranije se povezivao i sa sarajevskim Željezničarom.

"Konkretnih razgovora sa Željezničarom nije bilo, mada me je jučer kontaktirao jedan čovjek i pitao da li sam zainteresovan da dođem u Sarajevo. Rekao sam mu ono što sada i vama, Željezničar je veliki klub i svakako da bih mi bila čast biti trener. Željezničar ima to nešto što meni odgovara, a to je da voli pobjeđivati. Mene zanimaju samo ambiciozni klubovi", kazao je Lalatović za SportSport.ba sredinom 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi