Neočekivani problemi za Austriju: Na BiH bez prvog napadača!

Burgstaller se vratio u Schalke

Neočekivani problemi za Austriju: Na BiH bez prvog napadača!

Austrijski selektor Franco Foda se našao u neočekivanim problemima pred sutrašnji meč sa Bosnom i Hercegovinom.

Prvi napadač austrijske selekcije Guido Burgstaller povrijedio je prepone na posljednjem treningu pred utakmicu i neće konkurisati za utakmice protiv BiH i Sjeverne Irske.

Guido Burgstaller je već na putu za Gelsenkirchen, gdje će pridružiti svom klubu Schalkeu. Iz tabora njemačkog tima ističu da vjeruju da će biti spreman za sljedeću utakmicu u Bundesligi, koja se igra za dvije sedmice.

Umjesto Burgstallera, Foda je naknadni poziv uputio iskusnom Marcu Janku. Ovaj 35-godišnjak trenutno nastupa za Lugano, a za Austriju je postigao 28 golova na 67 utakmica.

Osim toga, nastup Marka Arnautovića od prve minute je pod znakom pitanja s obzirom da se jedna od najvećih zvijezda austrijskog tima muči sa povredom koljena.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjetimo, meč Austrije i BiH igra se sutra na Ernst Happel stadionu u Beču s početkom u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi