Nermin Bašić pred novim izazovom

Slovenci vjeruju bh. stručnjaku

Nermin Bašić pred novim izazovom

S. Mlaćo
Bh. stručnjak Nermin Bašić u drugom dijelu sezone predvodit će sa klupe NK Radomlje, člana Prve lige Slovenije.

Bašić je u proteklom periodu radio kao menadžer prvog tima i sa te pozicije uradio mnogo posla.

Vodstvo kluba sada je odlučilo da ga imenuje za šefa struke prvog tima.

"NK Radomlje je zacrtao jasan cilj da napreduje sa novom organizacijskom strukturom i etablira se kao stabilan, dugoročan i profesionalan klub. 

Zato smo danas izabrali novog sportskog direktora kluba g. Andro Fistonić, koji dolazi iz HNK Hajduk Split. Za poslovnog direktora kluba imenovan je Grega Marinšek, a prvi tim će voditi dosadašnji tim menadžer prvog tima g. Nermin Bašić, a rukovođenje fudbalskom akademijom preuzima dosadašnji prvi trener članske ekipe g. Rok Hanžič.

Veliki akcenat u radu kluba u budućnosti će biti na mlađim selekcijama, koje se trenutno takmiče u najvišem rangu slovenačkog fudbala. To je ujedno i glavni razlog zašto smo se odlučili na organizacione promjene u sportskom dijelu vođenja akademije.

Oglasi

Uvjereni smo da ćemo navedenim promjenama na najbolji način iskoristiti potencijale pojedinaca i postaviti prave temelje za dalji rast kluba u skladu sa novom vizijom i strategijom“, stoji u objavi NK Radomlje.

Radomlje je nedavno potpisalo partnerstvo sa HNK Hajduk, te se očekuje da Splićani uveliko na razne načine pojačaju slovenski tim.

Radomlje je polusezone okončalo na posljednjem mjestu sa 19 bodova, kao i Aluminij, te Tabor Sezana i ima realne šanse da izbori opstanak.

Kada je Bašić u pitanju, radi se o stručnjaku koji je sa uspjehom radio u našoj zemlji, a već se okušao u inostranstvu. Historijski uspjeh kluba napravio je sa NK Metalleghe BSI iz Jajca, 'mali' klub koji je uveo u Premijer ligu, a radio je u Travniku, slovenskoj Gorici, Primeiro de Augustu iz Angole, Tuzli City, ali i u egipatskom Ismailyju.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Već ranije je radio u NK Radomlje, dobro poznaje situaciju u slovenskom nogometu, a treba istaći i česte pohvale koje dobija u slovenskoj javnosti, kako od medija, tako i od protivničkih trenera, nogometaša....

Sa 38 godina Bašić zaista ima dovoljno veliko iskustvo, a obzirom na profesionalan i karakteran rad, te profesionalizam koji je pokazao od svojih trenerskih početaka, u NK Radomlje uvjereni su u uspjeh sa bh. trenerom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi