Nermin Haskić nastavlja da rešeta, od danas i prvi strijelac lige
Haskić je rođen u Banovićima, igrao je za Budućnost, Sarajevo, a kasije u inostranstvu za nekoliko klubova

Postigao i 12. gol u dresu Radničkog

Nermin Haskić nastavlja da rešeta, od danas i prvi strijelac lige

E. Škorić

Nermin Haskić nije dugo boravio u Sarajevu u čijem je dresu na četiri meča postigao pet golova, a danas je prvi topnik Superlige Srbije.

U moru kvalitetnih igrača koji nastupaju za Partizan, Zvezdu, Vojvodinu... prvi na listi strijelaca je Banovićanin koji igra za Radnički iz Niša.

Haskićev tim vodi s 2:1 u Kruševci protiv Napretka u današnjem meču 21. kola Superlige Srbije, a Haskić je u 24. minuti postigao gol za 2:1. Prethodno je Drinčić njegov tim doveo u vodstvo u sedmoj minuti, a onda je Kostić samo dvije minute kasnije zabio za 1:1.

Haskić je prvi strijelac lige sa 12 pogodak, ima i tri asistencije, a toliko golova dao je i Vukanović, koji igra danas upravo protiv Haskićevog Radničkog.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Iza njih su Ben iz Zvezde sa 10, te Gomes iz Partizana sa također 10 postignutih golova, dok je Mudrinski iz Čukaričkog zabio osam, koliko je postigao i Haskićev saigrač Stanisavljević.

Zadrži li Radnički vodstvo do kraja i upiše li tri boda, s 50 bodova će se učvrstit ispred Partizana na drugom mjestu, a vodeća Zvezda ima 59 bodova.

Top Komentari

Exeter
Gdje onaj novinar što gura Koljića u repku, hoće li sad početi i sa Haskićem?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije