Nesretni Da Silva: Na debiju za novi klub teško povrijeđen

Neće pamtiti po dobrom

Nesretni Da Silva: Na debiju za novi klub teško povrijeđen

Edmir Škorić

Eduardo Da Silva zadobio je tešku povredu u debiju za varšavsku Legiju.

Legia je igrala protiv ekvadorske Boce na Floridi, a Da Silva je na debiju za novi tim dobio udarac nogom u leđa.

Dudu je išao glavom na loptu, ali je protivnički igrač žestoko startao. Bivši napadač Arsenala, Dinama i Šahtara uspio je da se nakon nekoliko minuta pridigne, pa je napustio teren.

"Eduardo je dobio udarac koljenom u kičmu, što mu je najvjerojatnije pomaklo vratni kralježak. Povreda je teža jer je tijelo u trenutku udarca bilo opušteno pa nije očekivao ovako grubi nasrtaj. Osjeća jako veliku bol, a problemi s kralježnicom posebno su osjetljivi", izjavio je nakon utakmice Romeo Jozak, trener lidera poljskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Eduardo je prije samo 10 dana potpisao ugovor s Legijom do kraja sezone, a u prošlosti je več imao jednu tešku povredu zbog koje je pauzirao duži period.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi