Nesretni islandski fudbaler čekao je Ronalda na kraju utakmice, nije očekivao takvo poniženje

Nije bilo sreće

Nesretni islandski fudbaler čekao je Ronalda na kraju utakmice, nije očekivao takvo poniženje

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo jedan je od najpopularnijih sportista na svijetu i navijači, pa i mnogi igrači, pokušavaju doći do njega, upoznati ga, slikati se s njim, a oni najsretniji bi da im da i dres.

Reprezentacija Portugala imala je veoma uspješnu kvalifikacionu kampanju za Euro 2024. Izabranici Roberta Martineza u nedjelju su pobjedom nad Islandom od 2:0 završili kvalifikacije za turnir u Njemačkoj sljedeće godine.

Portugalci su potpuno demolirali takmičenje, ostvarivši ukupno 10 pobjeda. Postigli su 36 golova, a primili samo dva. Posljednji poraz imali su na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru, porazom od Maroka (0:1), što je bio vrhunac tamošnjeg događaja.

U nedjelju su poveli već u 37. minuti golom Bruna Fernandesa, da bi u drugom dijelu Ricardo Horta povisio na 2:0, što je bio i konačan rezultat. Island je imao neke šanse u finišu, ali nije uspio da postigne pogodak.

Nakon posljednjeg zvižduka, jedan od igrača Islanda je prišao Cristianu Ronaldu dok se spremao napustiti teren, samo da zatraži njegov dres. Petostruki osvajač Zlatne lopte nije mogao ispuniti zahtjev igrača. Islanđanina je već preduhitrio jedan od saigrača, kojem je zvijezda Al-Nassra prethodno poklonila dres.

Oglasi

Na društvenim mrežama pojavio se video koji prikazuje gore navedeno stanje. Na snimku se vidi kako 38-godišnji Ronaldo otkopčava jaknu kako bi pokazao igraču da je već poklonio dres. Ovaj je ostao jako razočaran, pa je morao da se pomiri s činjenicom da mu je životna šansa otišla u nepovrat.

Osim Portugala, na turnir u Njemačkoj iz grupe J plasirala se i Slovačka sa 22 boda. Trećeplasirani Luksemburg je bio pet bodova iza njih.

Bh. reprezentacija je dva puta poražena od Portugala, bilo je 0:3 u gostima i 0:5 u Zenici, ali naša selekcija će imati još jednu šansu da se plasira na Euro i to u kroz baraž u martu 2024. kada ćemo igrati protiv Finske ili Ukrajine u polufinalu, te u eventualnom finalu protiv Izraela ili Islanda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugal će pak sada biti fokusiran na Euro na kojem želi da dođe do trofeja, ali najprije će Ronaldo i društvo 2. decembra saznati protivnike u grupnoj fazi. Bez obzira koga im žrijeb donese, bit će u svakom meču favoriti i ne bi trebali imati problema da prođu do nokaut faze na turniru sa 24 selekcije.

Mnogi aktuelni portugalski reprezentativci sanjaju o tome da osvoje Euro, nakon osvojene Lige nacija prije nekoliko godina, a tim koji je sastavljen od najboljih fudbalskih igrača današnjice svakako se smatra jednim od glavnih favorita uz Francusku, Njemačku, Španiju, Englesku...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi