Nestvarna statistika Paula Pogbe: Je li ipak bilo sve do Josea Mourinha?
Francuski fudbaler igra zaista sjajnu sezonu. U 32 odigrane utakmice postigao je ukupno 14 pogodaka i upisao je 10 asistencija (Foto: EPA)

Francuz briljira od dolaska Solskjaera

Nestvarna statistika Paula Pogbe: Je li ipak bilo sve do Josea Mourinha?

M. Šljivak

Paul Pogba je "oživio" dolaskom Olea Gunnara Solskjaera na klupu Manchester Uniteda.

Dok je menadžersku ulogu na Old Traffordu imao Portugalac Jose Mourinho, francuski fudbaler je pružao prosječne partije i mnogi su se pitali je li na njega uzalud bačeno 105 miliona eura.

Imao je Pogba ogromne probleme sa Mourinhom. Bili su u konstantnom sukobu, nije mu odgovarala postavka igre koju je Jose kreirao, pa su i ove sezone njegove igre bile poprilično skromne.

Često je njihov odnos bio ispred kluba. Mourinho ga je neprestano kažnjavao, a spominjala se i mogućnost njegovog odlaska, te se Francuz povezivao sa Barcelonom, Realom i Juventusom.

Međutim, od odlaska Posebnog i dolaska Solskjaera na klupu, primjetna je drastična razlika u kvaliteti igre Paula Pogba. Vidljivo je to i oku običnog posmatrača, a i statistika dosta toga govori.

Tako je pod vodstvom portugalskog trenera Pogba nastupio u 20 utakmica u kojima je na terenu proveo 1597 minuta. Za taj period je postigao pet golova i upisao je četiri asistencije.

Pod Solskjaerovim vodstvom nastupio je u 12 utakmica. Na terenu je proveo 1062 minuta, a statistika u tom periodu je mnogo, mnogo bolja. Tako je sjajni veznjak u samo 12 utakmica upisao devet golova i šest asistencija.

Nije to sve. Ostali statistički podaci su zaista mnogo bolji u odnosu na Mourinhovu eru, pa je tako u samo 12 utakmica Pogba čak 42 puta šutirao prema golu, a u 20 odigranih mečeva kod Jose je uputio samo 10 udaraca više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, kreirao je procentualno više šansi kod Solskjaera i ubrzo će i u ovoj statističkoj kategoriji u ukupnom zbiru prestići svoj prethodno učinak, a ono što je najavažnije da je od dolaska norveškog trenera upisao 10 pobjeda, dok je kod Mourinha samo devet pua pobijedio.

Očigledan je i vidljiv napradak u igri Paula Pogbe. Pitanje je samo je li bilo sve do njega ili ga Mourinho nije znao iskoristiti na pravi način na terenu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije